2 Depo Şamandıra Bağlantısı

Katılım
18 May 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar. Bahçe evimde hali hazırda kullanmakta olduğum su kuyusundan dalgıç pompayla suyu 2 tonluk depoya dolduruyorum. depo içerisinde 2 adet şamandıra mevcut. biri su azaldığında hidroforu koruma amaçlı ikincisi su dolduğunda dalgıç pompayı durdurmak için. yanına ayrı bir depo kurup aynı şekilde çalıştırmam mümkün müdür. böyle bir pano yada sistem tasarlanabilir mi ? tek kuyudan ayrı ayrı kontrol edilebilecek 2 depo. yardımlarınız için teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
depolar birleşmeyecek. birini bahçe sulamada diğerini hidrofor bağlayıp eve vermek istiyorum.
 
depolar birleşmeyecek. birini bahçe sulamada diğerini hidrofor bağlayıp eve vermek istiyorum.
Ayrı dalgıç pompa kullanacaksan diğerini kopyala.

Ama tek dalgıç ile ayrı ayrı depoları dolduracak isen depolardan birine tuvaletlerde ki sifona takılan şamandıralara benzer şamandıra takacaksın. Ama debisi yüksek bulmak zor olur.

İkinci depo için şamandıra kontrollu elektrovalfde kullanabilirsin. Depo dolunca valfi kapatır.
 
Yanyana aynı seviyede depolardan konularak kapasite artırılacaksa depolar alttan birbirine bağlanarak sadece birinde şamandıra sistemi konulur.
Sorudaki ikinci depo olayı tam anlaşılmıyor. Aynı kaynaktan hiç bir ilave yapılmadan yukarıda yazılan gibi her iki depo birleştirilebilir. Aksi halde evi besleyecek depo için de aynı sistemi ikinci depoya da kurmanız gerekiyor.
 
cevabınız için teşekkürler.
şu an ki depomun yanına ayrı ve ilk depodan bağımsız bir depo daha koymak istiyorum. 2 depo da birbirinden bağımsız çalışacak. ama suları azaldığında dalgıçtan su çekip dolduğunda kesecek. ikinci depoya hidrofor vs bağlamayı düşünmüyorum o bahçe sulamasında kullanılacak. 1.depoda zaten sistem tesisat hazır binaya bağlı. kapasite arttırımı yapıcam ama su depolarını ayırmayı düşünüyorum. sadece su dolum ve dolduğunda durma olayını kontrol etmeye çalışıyorum. inşallah anlatabildim
 
o zaman 2 depo, 2 dalgıç demek. yapılacak şey hazır çalışanı kopyalamak olacaktır. kolay gelsin.
 
Kapasite artırımı diyorsanız dediğim gibi, depoların üst kısımları aynı seviyede hızalandırılıp birindeki sistem yeterlidir. Yani şöyle düşünün, 2 tonluk depoyu 4 ton olan bir depo ile değiştirdiğinizi düşünün. Alttan depolar birbirine bağlı olmalı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…