2 Giriş Bir Çıkışlı Kontaktör Var mıdır?

kardeşim bir tane şebekenin olup olmadığını uyaracak bir röle kullan.Bir tane kombileri şebekeden besleyebileceğin,bir tanede kombileri jeneratörden besleyebileceğin kontaktör kullan.Şebeke uyaracı olan röle çekik ise kombileri şebeke kontaktöründen besle.Şebeke uyarıcı röle çekik değil ise kombileri jeneratörden besle.Eğer jeneratörün otomatik olarak devreye girip çıkıyor ise jeneratörden besledikten sonra elektrik geldiğinde bir zaman rölesi kullanarak şebeke ve jeneratör faz çakışmasını düşük bir ihtimalde olsa önlemiş olursun. Başarılar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sanırım işini siemens 3tf43 çözer 2 giriş tek çıkışlı kontaktör, ama sen tersini de kullanabilirsin. siemens ile konuyla ilgili görüş.
Elime geçen bir projede daireleri tek busbarla beslemiş. Ama busbar'ın girişinde transfer var. Daire giriş sayacının önünde ise kontaktör var. Şebeke var iken sayaçdan geçecek, şebeke yok-jeneratör devreye girecek iken ise direk verecek yani sayaçtan geçmeyecek şekilde çizilmiş. Bunu da transfer ile değilde tek kontaktör ile göstermiş. Araştırdım ama daha emin değilim, işini linkteki kontaktör çözebilir :)KONTAKTÖR SIEMENS 3TF43-11
 
Hemde kontak sayısı ona kadar çıkan yardımcı kontaktörlerden kullanabilirsiniz.Örnek 3TH4355-0AF0 16 Amp Kontak (5NO+5NC)
 
üzerinde4 nc ve4 no olan kontaktörün birer uçlarını köprüleyerek yapabilirsin .istediğin özelikte kontaktör yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,945
Kullanıcılar
451,344
Son üye
sezgin12

Yeni konular

Geri
Üst