2 prize elektrik gelmiyor

faet

Üye
Ustalarım öncelikle teşekkür ederim baktığınız için. Bir gün kendiliğinden evimin 2 prizinde elektrik gitti. Bu prizler aynı duvarın önü ve arkasında duruyor. Buatların fotoğrafını attım. Kabloların dışarıda olduğu fotoğraftaki buat prizlerin tam üstünde. Diğer fotoğraftaki buat 1 metre falan yan tarafında bulunuyor. Büyük ihtimal birbirlerine bağlıdır başka bağlı olabilecek buat yok gibi. Sigortaların çıkışlarını da kontrol ettim hepsinde çıkış var. Sorun nerden olabilir? Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-05-31 at 10.42.21 (1).webp
    77.6 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Image 2026-05-31 at 10.42.21.webp
    53 KB · Görüntüleme: 30
Yazmayı unutmuşum. Prizlerde 0V değeri alıyorum. Faz kopuk gibi ama emin olamadım.

Geçmiş olsun.
Buatta elk enerjisi varsa .
Temassızlik.
Buat priz arasi boru içindeki faz kablosu kopuktur 2.priz de atlamadir

Prizin kablosundan mi voltaj ölçümü yapıldı ?

Geçmiş olsun.
Buatta elk enerjisi varsa
Buat priz arasi boru içindeki faz kablosu kopuktur 2.priz de atlamadir
Bu kablosuz kontrol kalemiyle sıva altındaki kablodaki faz kontrol edilebilir mi

Temassız kontrol kalemi ile boru içindeki kablo + sıva kalınlığ vs ile zor .
Kablo gözükür olsa kablo kaplaması durumu göre ? - zırhlı kablo dışında faz verilip kontrol edilebilir .

Konu prizde ısıtıcı ile ilğili cihaz ürün çalıştırılmış olmalı .
Bu priz devresinde boru içinde ek yapılmış veya kırık hasarlı kablo kullanılmış olabilir

Buattan prize gider kablolar ayrılıp buat priz arası kablolar boşta bırakılıp ölçüm yapılmalı .

İşin garip tarafı prizden birisi hiç kullanılnıyor. Diğerinde de modem bilgisayar falan bağlı. Tek çare söküp tek tek kontrol edeceğim. Teşekkür ederim desteğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…