Ustalarım hayırlı akşamlar. Konu başlığında belirttiğim gibi servise başvurmadan 4 haneli şifreyi öğrenip teybi nasıl acabilirm. saygılar.
Merhaba,öğretmen27 hocam; araba teybiniz daha önce belirli bir şifreyle açılıp (4 rakamlı gibi) akü değişiminden sonra ayni şifreyle açılmıyorsa eğer,
Elektrik uzun süre gittiği için eprom hafızasını belirli bir sürede koruyan elektrolitik kondansötörünün de şarjı kapasitesiyle de sınırlı olduğundan tam tükenmiş ve bu yüzden silinip ilk fabrika ayarına RESET'lenmiş de olabilir.(Sadece benim varsayımım) Başlangıç olarak 4 haneli rakam hanesine sadece 4 adet 0 (sıfırı) yan yana yazarak,bu şifreyle teybin açılıp açılmadığını denemenizde yarar vardır diye de düşünüyorum.
Son günlerde scarttan takılan minik (Portatif) uydu aıcısında da kanalları sıraya koymamda benzer sorunla karşılaşmış,kullanma kılavuzunu sonuna kadar da okumuş,en son çare olarak da fabrika ayarı olarak belki 0-0-0-0 yazarsam şifreyi doğru girmiş olabilirim diye de düşünmüştüm.Nitekim öyle de oldu ve uydu kanalındaki tv kanallarını böylece satın aldığım yere de danışmadan kendime göre yeniden de düzenlemiş oldum.
Örneğin wireless veya kablolu ADSL modemlerde de varsayılan bir IP adresi,"admin" şeklinde bir kullanıcı adı ve şifre olarak da 1-2-3-4 rakamları genellikle de veriliyor.Siz ilk etapta bunlarla web tarayıcınızdan verilen bu IP numarasını kullanarak,bu yolla kendi IP numaranızı netten modeme de tanıtıyor,ADSL kullanıcı adı ve ADSL şifrenizi de yazarak ayrıca modeme kayıt ediyorsunuz.Geçici verilen 1-2-3-4 şifresini değiştirip de tam unuttuğunuzda,modemin arka yüzünde yer alan küçük bir delikten toplu iğne ile bastırdığınızda,bir RESET'leme işlemi modemde de oluşuyor ve modeminiz ilk fabrika ayarına,yani varsayılan ilk ayarlarına da geri dönmüş oluyor.Biraz detaylı anlatıp dikkatinizi biraz dağıtmış olabilirim,ama yazdıklarım belki bir emsal (fikir) teşkil edebilsin gayesiyle size tüm bunları detay vererek de anlattım.Kolay gelsin.Saygılarımla.