Üç harfli marketlerin aralarındaki fiyat politikası gibi, gsm'ciler de bir şekilde aralarında anlaşıyorlardır diye düşünüyorum. Yine de iletişim vergisinin hariç tutulması psikolojik bir etki yapabilir.
GSM operatörleri zaten aralarında anlaşmalı. Bu anlaşma zorunlu yapılıyor.
Eğer zorunlu yapılmasaydı, birkaç milyon abonesi olan A operatörü ben paket ücretini 50TL yaptım dediği anda zaten çoğunluk kullanıcı bu operatörde olduğu için operatörün zarar etmesi mümkün değildir.
NEDEN?
Paket sistemini biliyoruz. Bilmem şu gadar konuşma dakkası, bilmem şu kadar mesaj, şu kadar internet.
Bu durumda şu arkadaşları dürteyim.
@sasen1 @ozgurece35 @serkan_48 ve diğer arkadaşlar..
Kullanın kullanmayın her ay sabit olarak bir ücret ödüyorsunuz.
Hangi arkadaşın ne kadar yoğun telefon trafiği olduğunu bilemem ancak şu soruyu sorabilirim.
Ödediğiniz sabit ücretin yüzde kaçı kadar telefon trafiğiniz oluyor. Yani örnek olarak ayda 200TL sabit ücret ödeyen bir abone, hizmet karşılığı olarak ne kadarlık bir hizmet kullanıyor.
Görüştüğüm arkadaşların bildirdiklerine göre...
Ayda şu kadar ödüyorum ama çoğunlukla hiç kullanmıyorum bile..
Bu gün Türkiyede bir kampanya başlatılsa ve çoğu kullanıcının kontürlü dediğimiz kullanıldığı kadar ödenen sisteme geçtiğini varsayarsak, tüm GSP operatörleri konuşmaların dakika ücretini 10-20 misli artırıp yine kullanıcıları mecbur pakete yönlendirirler.