merhaba arkadaşlar forumu uzun zamandır takip etmekteyim oldukça degerli bilgiler mevcut
ben konya da mobilya dekorasyon işi yapan bir esnafım
orta seviyede
Elektronik Elektrik bilgim var
dukkanımdaki işleri yapmak mdf sunta kesmek mdf kapak işlemek amacıyla bi cnc router yapmak istiyorum hazır satın alma taraftarı degilim sürekli ögrenmeye açık ve hevesli bi kimliğim var bir ürünü gördüğümde nasıl çalıştıgını degil nasıl yapıldıgın merak ederim
mekanik olarak oldukça degerli bilgiler edindim
gövde olarak 200x200 8m profil kullanıp daha sonra bunu titreşimle gerilim giderme işlemine tabi tutmayı düşünüyorum
köprü olarak 240x200 8mm profil kullanıp daha sonra lineer raylar için kanal açtıracağım keza bütün eksenlerde yataklama yapmayı düşünüyorum ray olarak x ve y eksende 25mm liner kızak
z eksende 20mm kullanmayı düşünüyorum tahrik sistemi 1.5 modul helis kramayer düşünüyorum çizimlere başladım solidworks fazla bilgim olmadıgı için yavaş yavaş oluyor
sorum şudur eksenlerde nema 34 12nm encoderli redüctorlu motor bu sisteme uygun olurmu
spindle olarak kaç kw bi motor almalıyım bana mdfi tek dalmada kesmesi gerekiyor kesme hızı ise 6 7 metre dakika olarak bana yeterli gelecektir bu motorla makine boşta hızı kaç olur max ne kadar hıza ulaşabilirim bir çok kişi servo motor diyecektir ama servo motora bütcem yetmiyor degerli görüşleriniz benim için çok değerlidir