220 volt jeneratör ve alternatör

Katılım
18 Mar 2016
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
46
Çalışmakta bulunduğum gemide 2 adet 120 kw 380 volt üreten dg var,limanlarda bekleme esnasında yakıt sarfiyatını azaltmak için elimizde bulunan makinası 12 kw alternatörü 7,5 kwa olan 220 volt dg yi sisteme akuple edebilirmiyiz,şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eğer geminizde trifaze çalışan cihazınız varsa çalışmayacaktır.

Eğer gemi limanda beklemede iken maksimum yükünüz 7.5 kwa nın üzerinde ise yine yeterli gelmeyecektir.

Ben askerliğimi gemide yapmıştım. Limanda iken sahilden enerji konusunda destek alamıyormusunuz? Sahil şebekesinden elektrik alamıyormusunuz?
 
Gemi elektriği hakkında bilgim pek yok ama monofaze olan prizler tek bir sigortada ise mümkün diğer türlü bilemiyorum. Sahil ile senkron olup sahilden enerji alındığını duymuştum bende.
 
Sahil bağlantısı yaparak elektrik alabiliyoruz lakin her limanda sahil bağlantısı olmuyor bu durumda yakıt sarfiyatını minimuma indirmek için bu yolu deniyoruz,gemide trifaze cihazlar var
 
220 volt monofaze jeneratörü akuple ettiğinizde trifaze cihazlarınız malesef çalışmayacaktır.

ayrıca gemi limanda iken güç gereksinimniz nedir kaç kW ihtiyacınız var bu küçük jeneratör bu ihtiyacı karşılayacak mı?
 
Butun bu alıcıları tek /aynı faza baglıyabılırsenız olabilir, ugrsmnaız gerekır.O alıcıları , Şebeke-generatör ayrımı yapacagınız bir şaltere baglayın, ufak generatör çalşacağı zaman konum değiştirirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,222
Kullanıcılar
451,758
Son üye
sefaaa41

Yeni konular

Geri
Üst