220 Volt Sigorta 12 Voltta Çalışır mı ?

osmosis

Üye
Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
42
220 volt 6 amperlik C tipi otomatik sigorta, 12 volt 50 wat 'lık havuz lambası trafosu çıkışında koruma amaçlı kullanılabilinir mi ? bu gün böyle bir bağlantıya şahit oldum fakat sigortanın çalışma gerilimi ile uygun olmayan bir devrede kullanılması kafamı karıştırdı. yinede bağlantıyı yapan ustaya bişey demedimsaygımdan ötürü.vardır bi bildiği dedik ve sorduk siz forumdaki arkadaşlara.
 
220 volt değeri sigortanın kullanılabileceği maksimum voltaj değeridir, altında kullanılmasının sakıncası yoktur, önemli olan hattan geçen akımın değerinin uygun olmasıdır.
 
bende aynı şekilde düşündüm önemli olan üzerinden geçecek akım önemlidir yani aynı sigortayı 6 amperi geçmemek koşuluyla 48 volt yada 11o volta ta da kullanabiliriz.
 
Bence sigortadan ziyade kaçak akım koruma sigortası kullanılması daha uygun havuzun içinde nede olsa...
 
havuz panosunda kullanılacak bir kaçak akım rölesinin en ufak sebeplerden sürekli atacağını düşünüyorum. miliamper düzeyinde kaçak akımlar,su,nem gibi..
 
orhann arkadaşıma katılıyorum bencede önemli olan hattan geçen akım değeridir
 
selamlar,öncelikle seçilen sigorta yanlış bir seçim havuzda v.s yerlerde elektrik akımına kapılan hayatını kaybeden insanları gazetelerde haberlerde çok gördük oraya takılan sigorta yerine kaçak akım roleleri takılması daha uygun telsiz arkadaşa katılıyorum
saygılar..

havuz panosunda kullanılacak bir kaçak akım rölesinin en ufak sebeplerden sürekli atacağını düşünüyorum. miliamper düzeyinde kaçak akımlar,su,nem gibi..
selam arkadaşım buradaki en ufak sebepler bile göz ardı edilemiyecegini düşünüyorum elektrik kesinlikle hata afetmiyor ve bunu herkes çok iyi biliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
havuz sisteminde 220/12 volt 50w tr kullanılmış.sistem izole edilmiş,gerilim düşürülmüş. herhangi bir tehlike sözkonusu deyil.
devreyi koruma amaçlı 12v devresine 6 amper vatotamat sigorta kullanılmış. bu kullanılan sigorta görevini yaparmı, yapmazmı?
kullanılan tr 50w 50/12=4,16 amper. kullanılan tesisatta kablo uzunluğunuda göz önünede alarak herhangi bir kısa devre durumunda, vatotamat sigortadan 6 amper üzeri akım geçebilecekmi? bunu test etmek gerekir.sağlıklı koruma yapacağını zannetmiyorum. herkeze saygılar.
 
Diğer arkadaşların da belirttiği üzere, sigorta üzerinde yazan tepe değeridir. Bunun altında bir gerilim problem yaratmaz. Akım değerini de dikkate almalıyız pekâla.

Burada da bir problem yaratmaz. Gerilim değeri eser miktarda olduğu için insan sağlığı açısından da tehlike doğurması mümkün değildir.
 
Son düzenleme:
bir sakınca yoktur . Elde kalmışsa kullanılabilir ama sipariş veriminde yapmak mantıksız maliyeti artırır ki istenmeyen bir durumdur bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst