220 volt trafo

Katılım
25 Eki 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
48
merhaba üstatlar ve usta arkadaşlar.elimdeki bir trafoyu akü şarj için kullanmak istedim.35 amp.köprü diyot bağladım ve çıkışı ölçtüğümde 13 volt çıktı.sonra giriş kablosunun faz nötürü yer değiştirerek takmışım voltaşın 21 voltlara çıktığını farkettim.girişi yer değiştirdiğimde bu olay hep oldu.sebebini buylamadım yardımcı olabilirmisiniz.teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bir yanlışlık var. Normal bir trafoda faz nötr yer değiştirsenizde çıkış değişmez. Çünkü sarım oranları sipirler değişmiyor.

Sadece giriş voltajı değişirse çıkış voltajıda değişir.

Trafonun resmini atarmısınız hangi klemenslere bağladınız.

Bir ihtimal trafo klemensinde temassızlık varsa sağlıklı çıkış alamamış olabilirsiniz. Düşük ihtimal.
 
evet bir yerde sorun var. başka bir trafoda bunu yaptı.sekonder sargısını söktüm primerden atlama yapıyor mu diye bir trafo çöpe gitti.bu başka trafo oda yanısını yaptı.çift ölçü aleti kullanıyorum.girişe 47nf kondansatör bağladım.sorun yine var.tek fark bu trafolar ups den çıkarttığımız trafolar.225 volt kısmından giriş yapıyoruz.hep yaptığımız bir işti.eskidende öylemiydi hiç farkında değilim.resimlerini atacağım biraz sonra
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Giris yönünü degistirmek trafoda herhangi bir degisime neden olmaz.

Bu ups trafolari regulasyonda yapiyor. Giriste coklu giris mevcut 200 - 220 - 230 volt gibi kademeleri var. Faz notr degistirirken bu kademeleri degistirirseniz cikis voltajinin değişmesi gayet normaldir.
 
şimdi kademe değişikliği yapmıyoruz.prize soktuğumuz fişin yönünü değiştirmeyle oluyor. yüke verince voltaj 12 ye düşüyor. çıkışına 1kohm la bir led bağladım. sorun ortadan kalktı .fakat bu durumun oluşmasına bir açıklama getiremedim.
ve bu arada devrede hiçbir elektronik kompedan yok.sadece metal 35 amp.lik köprü diyot.sadece şunu farkettim.arızalı inverter kaynak makinasından söktüğüm malezya malı , metal köprü diyotla denediğimde bu durum 17 volt ta kaldı.çin malı olanlar 21 volta. giriş yönünü değiştirdiğimde aynı 12 volt sabit.yani sadece 220 volt beslemenin yönünü değiştirmeyle, ölçü aleti neden 19-21 gösteriyor.oynama neden oluyor.köprü diyotun kalitesiz oluşuyla alakalı olabilirmi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,848
Mesajlar
920,967
Kullanıcılar
450,952
Son üye
Emre Aytekin

Yeni konular

Geri
Üst