220V 30V düşürmek için hangi elemanları kullanmam gerekiyor

rahimcan01

Üye
Merhaba

Basit anfi devresi yaptım ve yapmışken adaptorunüde yapayım dedim ama Elektronik konusunda bilgim yok 220 AC yi 20-30V DC arasına nasıl düşürmem gerekli handi devre elemanlarını kullanmam gerekiyor .

ok nası bir trafo kullanmam gerekli . Basit olsun zaten yapamıyorum . Trafoya 220 giriyor ve trafonun özelliğine göre istediğim doğru akım mı çıkıyor , yanında başka devre elemanları kullanmam gerekiyor mu ?

Amfi devresinin beslemesi kaç volt ? 24 mü, 32 mi ? Ayrıca şemada kaç w. yazıyor ?

Son düzenleme:
220/24 v. trafo lazım. Yukarda sordum ama cevap vermemişsiniz. Gücü kaç watt yazıyor ?

Anfinin çıkış gücünü soruyorsan kusura bakma konuya tam hakim değilim 2x22W

Şemayı ya da bulduğunuz internet adresini verebilirmisiniz. Yanlış bir şey yapmayalım.

Anfi gücüne göre bir 220/24V trafo alıp çıkışını köprü diyot ile doğrultup filtreleme yapman lazım. İnternette birçok devre var bununla ilgili. Ancak bu gerilimle bir anfi besleyeceğin için çıkışta parazit olmaması gerekir bence hiç uğraşma 24V led trafosu al bağla daha iyi olur. Ben olsam öyle yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…