220V 30V düşürmek için hangi elemanları kullanmam gerekiyor

Mantıklı fiyatıda ucuzmuş . Led trafosu alayım birde dediğini yapayım sonucu nasıl olacak kendim deneyerek göreyim . Sanırım deneme yanılma ile öğreneceğiz karışık işler .

Çok teşekkür ederim

Şemayı istemekle iyi etmişim. Yoksa yanlış yapacaktık. Orada yazan 2x22 w. ve 2x30 w. kolonlardan çıkış ses gücüdür. 2 tane kolon olduğu için 2x yazılmış. 12 v. verdiğinde 2x22 w. ses gücü almış, 18 v. verdiğinde ise 2x30 w. ses çıkışı almış. Devre 12 - 18 v. aralığında çalışıyor. Maksimum 18 v. olması gerekiyor.
Bu durumda 18 v. trafo bulabilirmisiniz bilmiyorum ama 12 v. trafo kolay bulunur. 15 v. da bulabilirsiniz sanıyorum. Girişi 220 v. çıkışı 12 veya 15 v. olan trafo lazım. Gücü de 50 w. olsun. Eskiden nokta halojen ampüllerin 12/50 trafoları vardı. O trafolar daha sağlam olur.

10 amperlik köprü diyot, 2200 mF 16 v kondansatör ile doğru akıma çeviriyorsunuz ve artı eksi olarak şemadaki klemenslere giriş yapıyorsunuz.

Piyasadan beslemek istediğiniz istediğiniz güce uygun bir güç kaynağı satın almak sizin için daha mantıklı olacaktır.Elektronikte yeniyim ve fazla bilgim yok demişsiniz.En fazla 40-50 TL verip bir güç kaynağı satın alabilirsiniz.Kendiniz yapacaksanız da önce 220/30 volt, 60watt'lık bir trafo.Trafo çıkışına doğrultucu köprü diyot, ardından filtre kondansatörü, regüle entegresi, tansistör ,koruyucu zener, dirençler vs kullanıp devreyi kurmanız gerekecektir.İnternette rahatlıkla istediğiniz özellikleri karşılayan trasistörlü veya entegreli güç kaynağı devre şemaları bulabilirsiniz.Güç kaynağını kendiniz yapıp çalıştırırsanız Elektronik konusunda iyi bir tecrübe sahibi olursunuz.Belki biraz uğraştırır devreyi çalıştırmada biraz da zorlanırsınız ancak önemli bir artı kazanmış olursunuz.

üstadlar merhaba

şimdi ben anfi devresini yaptım , TDA7377 ısınıyor elimle değdiğimde . ısınısıosa çalışıyordur diye düşünüyorum .

ama herhangi bir tepki, vermiyor cızırtı ses vs . soruna sebep olan ihtimaller neler olabilir ve nasıl kontrol edebilirim .

Ekli dosyalar

• xxx.jpg
    xxx.jpg
    94.2 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular