Anahtarlama devresi kullanmayıp klasik sistemle bu dönüştürücü 220 volt ac/110 volt ac. trafo > 110 volt ac > Köprü diyot > 110 volt dc. ye bu kademeyle dönüştürülebilir.110 volt dc.nin çıkış akım değeri ne olacaksa örneğin 2 amper diyelim,bu dönüşümde geriye doğru giderek,VA olarak bir trafo gücünü kendi ihtiyacınız olan,çıkıştaki amper miktarından hareketle seçebilirsiniz.110*2=220 watt. "220/Cos fi (Trafonun güç faktörü katsayısı)" ile VA'yı bulur,diyot kayıpları,ac-dc dönüşümdeki kayıplarını da göz önüne alıp,trafonun seçilecek olan bu "VA" vaya "kVA" değerini biraz daha büyük seçersiniz.
İkinci alternatif tamamen
Elektronik metotla,yani doğrudan bir dc-dc konverter kullanmaktır.Siz internette ac-dc diye aramayın bence.220 volt ac., köprü diyotla dc. ye tam dönüşüp 220 volt dc. elinizde sanki varmış gibi varsayın,yani bunu uygulamadan önce bu dönüşümü kolaylıkla siz kendiniz de dc-dc konverterden evvel yapabilirsiniz çünkü.Bakın,buradaki anahtar kelimeniz "buck-converter" yani boost-converter'in tam tersi,çıkışta verilecek olan voltajı düşüren,anahtarlama elemanlı bir dc-dc konverterdir.Aramanızı bu kelime üzerinden yaparak bir dc-dc,220 volt dc-110 volt dc. konverteri yabancı veya yerli sitelerden araştırarak bulmaya çalışın isterseniz.Kolay gelsin.
Not:Ac-dc dönüşümünde,yani köprü diyot çıkışında bir elektrolitik kondansatörü filtre amacıyla bağlarsanız eğer,boştaki (Yüksüz) gerilimi 110 volt dc.nin 1.41 kat fazlası olacaktır.Bu nedenle çıkıştaki bu 110 volt dc. çıkışın uçlarına,yüksek omajlı ve düşük güçteki bir direnci de bağlarsanız,boşta iken de direk olarak 110 volt dc. ye düşürmüş olursunuz.
Buck converter - Wikipedia, the free encyclopedia