Akülü matkabımın şarj adaptörü hocam. Ben bu devreyi nasıl basite indirgerim tachoyu yerleştirmekte sorun yaşadım maalesef, kendi üzerinde speed sensör var fotoselli sanırım dört pinli, onu da yapmak meşakkatli olur sanırım. Sensörsüz nasıl basitçe yapabilirim555 maximum 15v tu galiba anlık 15v geçmişse yanar. beslemen regulelimi.
Hangisi hocamhazır ve çalışanı var. aynısını yaparsan çalışır.
13 ve 25. mesajlara bak.Hangisi hocam
Aynısını yaptım hocam zaten, bunun bire bir13 ve 25. mesajlara bak.
bu linkede bak.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/dc-motor-devir-ayarı.142857/#post-927767
Devreyi bağladım çalıştırdım motor son hız çalışıyor ve ortadaki ne555 entegresi ısınıyor sorun nerede acaba. Kontrol ettim yollar ve parçalar yerinde anlam veremedim ilkinde patlamıştı
TabikiiBu durumda bir kisadevre durumu var.
Yaptığınız devreyi gorebilir miyiz? Bir kaç açıdan ve devrenin alt üst resimleri.
Giriş ve çıkışları yazdım normalde daha kalın kesit kablo kullacağım ama muhafaza uydurmadan evvel denemek istedim o nedenle küçük kesit kablo bağladım. Altta işaretledim noktada bir yanlış birleşme oluşmuş lehim sırasında ama ben bunu 555 entegresi yandıktan sonra farkettim maalesef ayırdım farklı 555 taktım ama yine de ısınma devam ediyor bu ısınmayla birlikte işaretledim dirençte yandı. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu devre hem torna hem disk zımpara iki ayrı motorda kullanmak için lazım ikiside çalışmıyor bu olmadığı için ve bütün işlerim aksıyor şevkim kırıldı yapamayacağım diye biraz... Şimdiden teşekkürlerBu durumda bir kisadevre durumu var.
Yaptığınız devreyi gorebilir miyiz? Bir kaç açıdan ve devrenin alt üst resimleri.
Tabikii
Giriş ve çıkışları yazdım normalde daha kalın kesit kablo kullacağım ama muhafaza uydurmadan evvel denemek istedim o nedenle küçük kesit kablo bağladım. Altta işaretledim noktada bir yanlış birleşme oluşmuş lehim sırasında ama ben bunu 555 entegresi yandıktan sonra farkettim maalesef ayırdım farklı 555 taktım ama yine de ısınma devam ediyor bu ısınmayla birlikte işaretledim dirençte yandı. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu devre hem torna hem disk zımpara iki ayrı motorda kullanmak için lazım ikiside çalışmıyor bu olmadığı için ve bütün işlerim aksıyor şevkim kırıldı yapamayacağım diye biraz... Şimdiden teşekkürler