224 plc nin klemensi

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
merhaba sevgili forum üyeleri. eğer bilginiz varsa plc 224 ac/dc/rly modelinin klemens bağlantıları nasıl yapılır? (giriş çıkışlar dışında kalan m1 m2 L1 L2 gibi falan) bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşım m1, m2,... yazan yerlere (Bunlar İnput tarafında)(Eğer giriç çıkış sayın çok fazla değilse, Çok fazla ise o zaman dışardan güç kaynağı kullanman gerekir). PLC nin alt kısmındaki m (-) çıkışından köprüleme yapıyorsun. L1,L2.... Bunlar ise OUTPUT (Çıkışlarda) bulunuyor. Röle çıkışların olduğuna göre, PLC çıkıların neyi sürüyorsa ona uygun Voltaj veriyorsun. (Örneğin: Çıkşlara 24 V. Röle balamışsan o zaman PLC nin +24 çıkışından köprüleme yapabilirsin. Yok 220 VAC ile çalışan birşey bağladınsa (örneğin:Kontaktör, yada selenoid valf) o zaman Bu L1, L2, ....lere 220 Faz vereceksin.)
---Ha Birde PLC nin Besleme klemensleri var. Üst solda (L , N) onlarada faz nötr 220 V vereceksin Kolay Gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,544
Mesajlar
927,796
Kullanıcılar
452,159
Son üye
ilkerburgac

Yeni konular

Geri
Üst