24v 5v devre yardımı

Kurt_Kurt

Usta Üye
Arkadaşlar kolay gelsin, step motor ve raspberry pi pico2040 ile yapmak istediğim basit bir motor kontrol projesi var.

24v güç kaynağı kullanıyorum nema17 step motor için.

5v güç kaynağı da pi pico2040 için gerekli.

Bu iş için hazır almaktansa kendim nasıl yapabilirim diye baktığımda 1-2 tane google dan tavsiye şema buldum.

Onları da ekleyeyim. Sizden ricam bu devrelerin hangisini kursam bana daha sağlıklı sonuç verir bana akıl vermeniz; 24 volt dan 5 V'a düşürerek bir tane güç kaynağı ile sistemin beslemesini çözmek için hangisinde daha az başım ağrır.

Not: lm317 ile olan devredeki potansiyometre yerine direnç ile 5 volta sabitlemek geçti aklımdan onun için onu da ekledim.

Çok teşekkürler şimdiden, iyi haftasonları dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_4032.webp
    16.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4033.webp
    22.2 KB · Görüntüleme: 15
LM317 ve LM7805 lineer gerilim regülatörü. Sanki devrede; çıkış 5V olacak şekilde, otomatik ayarlı direnç varmış gibi davranırlar.

Her ikisinin de TO-220 kılıfta olduğunu düşünelim. Bu kılıf; soğutucusuz 2W gücü üzerinden atabilir. Soğutucu taksanız bile verimli olmayacaktır.
Bu durumda 5V çıkıştan yaklaşık 100mA akım çekilebilir.
24 - 5 = 19V
2W / 19V = 0,1A => 100mA.
Hiç bir açıdan ekonomik değil.

LM2596 vb. switch mod regülatörleri kullanmak daha uygun olacaktır. Daha küçük kılıfta bu tip entegreler de mevcuttur.
Eğer ihtiyaç var ise; 5V'dan 3.3V'a lineer regülatör kullanılabilir.

Anladım, o zaman hazır bir modül var Mini560 adında, onunla devam etmemi önerir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_4048.webp
    37.7 KB · Görüntüleme: 10
kandaş, lm 2596 en kolay zımbırtı, amperi yetiyorsa ayarla ve göm gitsin. yada 7805 için iki üç tane paralel bağla amper desteği için ama voltajı oynar mı bilmiyorum.

kandaş, lm 2596 en kolay zımbırtı, amperi yetiyorsa ayarla ve göm gitsin. yada 7805 için iki üç tane paralel bağla amper desteği için ama voltajı oynar mı bilmiyorum.
Abi yaklaşık 250-300ma kadar çekiyor aktif çalışırken.

Bunlara da bakacağım abi çok sağol.

Abi yaklaşık 250-300ma kadar çekiyor aktif çalışırken.

Bunlara da bakacağım abi çok sağol.
bazı konularda (hani önemsiz gibi görünen) paranoyak olmak iyidir. sen eşeğini sağlam kazığa bağla, sonra otur ağla. hani benim evdeki ledbar 1,5-2 amper çekiyor, ben taktım 5 amper adaptör. paranoya işte.

Anladım, o zaman hazır bir modül var Mini560 adında, onunla devam etmemi önerir misiniz?
Kardeşim aldığın yeri fiyatı bilmiyorum, tavsiyem oto cep tel şarj cihazi fiyatıyla karşılaştır. Bunlar 12 - 24v girişli olur. Istediğin değer 5v 500mA ve üzeri ise. Bence daha ekonomik olur yerinde olsam bunları tercih ederdim, kolay gelsin.

Abi çok sağol, bakacağım karşılaştıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…