Nacreseng
Üye
tesiste 400 ve 250 kva iki trafomuz var.ilk motoru 400 kva trafo ile yıldız üçgen ile iki üç defa ayarla anca kaldırabildik 630 tmş bile attrıdı.Neyse en son sıkıntı geçişte gerilime geldi ve kademeyi düşürdük 409 volt çıkışlara cıktı ve tesis verimli çalışıyo şimdilik.diger motorumuz ise 200 kw olan 250 kva trafo ile üçgende direk kaldıyo.yani birinci motor calışıyo paralele olarak devirlerini alınca 2 motor giriyo üçgen.arkadaşlar tesisi çalışıyo fakat benim sıkıntım gerilim de cok nadirde olsa. motor kalkışta kompanizasyonun devreye girmesi ile de gerilim 426 çıkıyo ve daha sonra 404 v ile tesis çalışıyo.kırıcı enerjisi kesildiginde kompanizasyon gruplar biraz geç bırakıyor ve gerilim direk artıyor koruma rölesi ile kumanda fazı kesiliyo ve tesis istemeden komple duruyor.motor gerilim koruma rölelerini kırıcı için ve kumanda fazı gerilim ayarları ile ayarladım ama içime uzan vada de sinmedi.sizce ne yapmam lazım.V kademe ayarı yapılmadıgında geçişte sıkıntı oluyor bunu mutlaka belirtmek isterim.etiket degeri 380 v olan bir motor için çalışmaya başladıktan sonra max gerilim ne ayarda olmalı.faz faz 245 v gözüküyor kalkış anlarında komp girdiginde devreye.tşkler.