3 ü bir arada, yardım..

test500

Üye
Katılım
29 Eyl 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,

Elimde Koçtaş dan aldığım ledli bahçe lambası var, üzerinde güneş enerjisi paneli, güneş enerjisi ile şarz olan bataryası ve ışık sensörü mevcut, gündüz güneş ışığını alıp pilini şarz ediyor, gece ışık sensörü devreye girince lede enerji veriyor.. basit ve ucuz bir ürün fakat benim istediğim şey bu ürüne usb ya da pil ile çalışan bir vantilatör bağlamak istiyorum, yani gece olduğunda led değil pervane çalışacak.. Saçma gelebilir ama gerçekten çok işime yarayacak, rüzgar enerjisi ile çalışan ledli duvar apliği (sidewinder) rüzgar olmadığında da pervanenin ürettiği rüzgar ile çalışacak.

Pervaneyi direkt bağlayıp 7/24 çalışması hem pil ömrü açısından hem de gündüz çalışması anlamsız olacağı için böyle bir çözüm aklıma geldi.

Anlattığım gibi bir sistemi yapılması mümkün mü? Eğer mümklünse yaptırmak istiyorum elektronikçi bir arkadaşa.

Teşekkürler
 
Arkadaşım. Bu soruya cevap alabilmeniz için. Herşeyden önce Kaynak(Güneş Paneli-Pil Grubu) ve Alıcının(Pervane) Gücü, Çalışma Voltajı gibi bilgiler lazım.
Bilindiği gibi LED'ler çok düşük güç tüketirler. Pervane(Motor) ise LED'lere oranla kat kat fazla(Gücüne bağlı olarak değişir) elektrik tüketir.
birde anlayamadığım. Neden pervaneyi çalıştırıp onun rüzgarıyla apliği yakmaya çalışıyorsunuz. Direk güneş enerjisi ile dolan pilin enerjisini kullanarak apliği yakmanız çok daha mantıklı ve kolay olur...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…