tamemen katılıyorum sana dusuncelerın cok dogru kurulu duzenegı hıc bozmayacak bence arkadas dıslı sıstemını kendısı un yuksek devire getircek ekeltrıksel kısmınıda motora sadece surucu baglayacak freze uzerındekı yuk dıslıler sayesınde motor mılıne bınmeyecektırfrezeye bir demir bara baglanıp üzerinden talaş sinilecek devir düştügünde sürücünün gücüde düşmezmi normalde dişli ile devir düştügünde güç artıyor buda talaş kaldırma işini kolaylaştırıyor ben hala tereddütteyim freze motorunu dişlisiz 1 e 1 baglamak düşük devirlerde motorun durması demek ggibi geliyor bana
sanmam rocco orası silverline olabilir biz vinolayız aramızda pek mesafe yok aynı organize bölgesindeyiz
kazım ugur patron kalıpçı ve iş yerinde kalıpçı mekanik bakımcı mevcut sorun şu herkes kendi işini ne kadar biliyor malesef ehil olmayan ne kadar insan varsa bizde bende dahil plc nin p sini bilmem ama elektrikçiyim işte gerçi bu işte plc yok sürücü direkt baglanacak hız ayarı bir potla yapılacak hallederim yani konuyu uzatmak istemiyorum patron sürücü ile çöz diyorsa öyle yapmak mantıklı olur daha önce benzer durumlar yaşadım adım çok bilmişe çıkıyo sessiz kalma taraftarıyım malum parayı veren düdügü çalıyo
frezeye bir demir bara baglanıp üzerinden talaş sinilecek devir düştügünde sürücünün gücüde düşmezmi normalde dişli ile devir düştügünde güç artıyor buda talaş kaldırma işini kolaylaştırıyor ben hala tereddütteyim freze motorunu dişlisiz 1 e 1 baglamak düşük devirlerde motorun durması demek ggibi geliyor bana