Dostum ,
Lityum ion yada liryum polimer piller tam sarjda evet 4.2 volt maksimum gerilime ulasir.
Sorun bu piller yuke bindiginde kisa surede 4 voltun altina düşecektir.
Nasil bir pil kullanacaksınız? 18650 model pil ise size onerim imkaniniz varsa C sigasi yuksek pil kullanmaniz gerekli. Standart 18650 kullanmayiniz.
1. Bende bir tane lm2596 olacakti yanlış hatırlamıyorsam. Deneme yapayim ise yaramazsa bosa almayin . Yani bakalim 2 a verebilecek mi o voltaj araliklarinda
2. Diyotlar ile biraz voltaji düşürdükten sonra dirence binen ısıyı da belki azaltmak mümkün olabilir.
3. Baska bir yol da olabilir mi diye düşünmekteyim hala.
Hocam 30C 400Mah 2 adet sığdırabilirim. Drone pilleridir 8 amper aldığım oluyor. 2 amper sabit çekecek şekilde kör yük gibi bir sistem hazırlayıp kaç dakika sonra 3.90V a düşeceğini test etmeye başlıyorum birazdan. Elimde telefon pilleri tarzında lityum ion da var. 18650 sığdırmak için makinanın arkasından matkapla girmem gerekir
Çok teşekkürler, o kadar iyi olurki çok sağolun
Laptop pillerinin cogu da işinizi görür aslinda. Geneli 4A -6A arasinda verebilir . 1.2 voltta 2A, 2.4 watt eder ki standart 18650, 3.6 voltta bile 1.5 amper verecek demektir ki rahatlikla bunu verir. Üstte bir yerleri kacirmadiysam eger durum bu diye düşünüyorum.
Laptop pillerinin cogu da işinizi görür aslinda. Geneli 4A -6A arasinda verebilir . 1.2 voltta 2A, 2.4 watt eder ki standart 18650, 3.6 voltta bile 1.5 amper verecek demektir ki rahatlikla bunu verir. Üstte bir yerleri kacirmadiysam eger durum bu diye düşünüyorum.
Sorun step down un bu kadar dusuk voltajlarda calisabilmesi. Eger giris voltaji bu voltajlara musade ediyorsa sorun yok. Ancak satis sitelerinde 4.5 volt oldugu yaziyor.
Hadi ben soyluyorum. Beni bosverelim. Ekteki datasheet i okuyalim. Bu modulun 4.5 volt altinda cikisa hala guc verecek mi yoksa kendini kapatacak mi test edebilir miyiz? Imkani olan var mi?
Peki 2.5 volt çıkışlı adaptöre neden bir kondansatör takıp voltajı yükseltip sürücüyü kandırmayı denemiyorsun.Sorun step down un bu kadar dusuk voltajlarda calisabilmesi. Eger giris voltaji bu voltajlara musade ediyorsa sorun yok. Ancak satis sitelerinde 4.5 volt oldugu yaziyor.
Hadi ben soyluyorum. Beni bosverelim. Ekteki datasheet i okuyalim. Bu modulun 4.5 volt altinda cikisa hala guc verecek mi yoksa kendini kapatacak mi test edebilir miyiz? Imkani olan var mi?
Peki 2.5 volt çıkışlı adaptöre neden bir kondansatör takıp voltajı yükseltip sürücüyü kandırmayı denemiyorsun.
Denemeden gülmeyin derimCok guldum.
Neyi kandiriyorsun neyle kandiriyorsun kondansator voltajmi yukseltirmis siz ne ictiniz? Neyin kafasini yasiyorsunuz? Surucu bir kondansatore mi kanacak
Denemeden gülmeyin derim
Sorun step down un bu kadar dusuk voltajlarda calisabilmesi. Eger giris voltaji bu voltajlara musade ediyorsa sorun yok. Ancak satis sitelerinde 4.5 volt oldugu yaziyor.
Yoksa al bunu calisir demek cok kolay. Hani nerde teknik veri? Ben yaptim oldu mu? Bu is bu kadar basit mi? Hey yavrum hey...
Benim yorumlarımı yok sayınTeknik verilere dayanmadan atmayin derim. Siz salladikca cok gulen olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?