3. El Yapımı CNC Makinem (Fotoğraflı ve Videolu)

tablayı hizaladım..

eksenin biri gönyede değildi. çok uğraştırdı ama değdi şuan mükemmel doksan derece
 
Merhaba,

Atakan Bey, home made cnc yapmak için uzun süredir forumu takip ediyorum. Yaptığınız cnc'yi gördükçe bu işe başlamak için geç bile kaldığımı düşünüyorum. Henüz konstrüksiyonu tasarlamadım fakat kullandığınız malzemeler ve fiyatları, tedariği hakkında bilgi verebilir misiniz? Yeni başlayan birisi için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle vidalı mil, ve arabalar konusunda.
 
konuyu baştan sona okursanır nereden aldığımı öğrenirsiniz. şahin rulman.
 
Kolay gelsin.bir süredir yaptığım cnc tezgahını öğrenmeyle uğraşıyorum ama yazılım işini çözemedim.eksenler manuel olarak sorunsuz çalışıyor.kendim elle bir g kod yazdığımda (mesela 5x5 cm lik bir kare) tezgah sorunsuz olarak hiç zorlanmadan çalışıyor.fakat mach 3 e hazır g kod attığımda motorlar çok zorlanarak ve gürültülü bir şekilde çalışıyor.bu sorunu nasıl giderebilirim?çok araştırdım ama çözemedim.g kodunu artcam de çıkarıyorum.videolara bakarak birazda kurcalayarak nasıl yapıldığını öğrendim ama elbette yanlış ta yapıyor olabilirim.oluşturulan kodu ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • MERHABA.rar
    7.5 KB · Görüntüleme: 28
Herkese selamlar;

Konunun her sayfasını ,her sayfadaki her cümleyi ,her cümledeki her kelimeyi eksiksiz, bir solukta ve büyük bir heyecan ile okudum. Ben model uçak hobisi olan biriyim. El ile yaptığım model uçak parçalarından tam performans alamıyorum ,takdir edersiniz ki model uçaklarda ağırlık çok önemli bir parametredir.Bu parçaları sanayide CNC tezgahlarında yaptırmak maliyetli bir durum ve kendim yapmadığım içinde hobiden tam anlamıyla haz duymuyorum.Satın alıp montajını yapmak beni tatmin etmiyor. Bu yüzden uzun zamandır küçük bir CNC yapıp uçak parçalarını mütavazi hobi odamda kendime yetecek kadar küçük çaplı üretimler yapmayı düşünüyordum.Sonuç olarak bir türlü cesaret edip işin ucundan tutamadım.Bugün yine aklıma geldi ve ofiste çalışırken googleye CNC yazıverdim ve bu inanılmaz projeyle karşılaştım.Forumu göz attım ,siz değerli üstadların projelerini hayranlıkla inceledim.Neden daha önce bu denli bir araştırma yapıp bu forum sayfasını bulmadığım için kendime kızmıyor değilim.
Sayın asenyurt projeniz gerçekten mükemmel.Bana büyük cesaret verdi.Sizi gönülden tebrik ediyorum.Konu içindeki değerli yorumları için değerli üstadlara da sonsuz teşekkürler.
Konu içerisinde var olan tüm verileri sorunsuz algılayıp analiz ettim.Mekanik konularda algılayamadığım bir husus bulunmamakta. Fakat elektronik ve programlama konularında kesinlikle yeterli bilgim yok.Araştırmalarım sürecek. Çalışmalarım esnasında size çok fazla ihtiyaç duyacağıma eminim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder ,başarılarınızın devamını dilerim...
 
[video=youtube;hiyuih979r4]http://www.youtube.com/watch?v=hiyuih979r4[/video]

Uç konusunda fikir verir diye ekliyeyim dedim...
 
çok iyi, benim kullandığım uç da buna benzer.. ama çin işi işte.
 
Uçları çok narin bunların yaa kırılmasa çok güzel iş çıkarıyorlar ama ucu bazen sıfırlarken bile kırılıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…