3. El Yapımı CNC Makinem (Fotoğraflı ve Videolu)

yani m8 i m12 ye çevir o zaman diyosun.. mantıklı piyasadan en düşük çaplı rulman yatağı bulmam gerek..ona göre bu yöntemi uygulayım..

bu da Nema 23 )
başıma bela aldım
 
hehehehe
yan taşıyıcı mdfleri dümdüz dikdörtgen yerine kıvrımlı şekilli bişey tasarlıyım diyorum ?? sen ne dersin ??
 
en zor kısmı z eksenini bitiriyim en son yan ve tablayı yapıcam şimdilik iyi gidiyor.. hesaplayarak ilerliyorum..
 
süper görünüyo.

Ön tarafta görünen civata deliklerini şu şekilde çiz ki koyacağın somun ahşabın içine gömük dursun dışarıda kalmasın

 
valla ona karar vermedim açıkcası sonuçta bu köprüyü cnc de kesemicem büyük kalıyo. elle yapınca bu şekilde içine gömüyorum ama havşa deliği açınca mdf nin o ön sırtı gibi olmuyo civatayı sıktıkca geliyo o yüzden sanırım yapmayabilirim..
bence görüntü olarak bi sıkıntı yapmaz spindle ın bağlı olduğu yerdekileri gömmedim mesela o zaman vidaları aynı oranda sıkabiliyorum..
 
Merhaba kardeşim öncelikle ellerine sağlık diyorum.harika bir çalışma çıkarmışın,görüyorumki her şeyi planlı projeli ölçülü yapıyorsun.
Aslında benimde hayalimde cnc işi yapmak var ama işin alt yapısı hakkında tam bilgim yok.şahsen elektrik otomasyon işiyle meşkulum ayrıca plc programlayabiliyorum.lakin cnc için ne gibi bilgiler gerekir tabi netten araştırıyorum ama birileriyle soru cevap şeklinde müzakere etmek daha faydalı olur.Tabi bu işte en büyük engel maddiyat olacaktır.
acaba elektrik işlerinide kendinmi tasarlıyıp yapıyorsun?

Başarılarının devamını diliyorum.
 
şimdi aslında basit gibi görünsede en iyi işi yaptım desen de olmuyo. hatta tam oldu dediğinde off ya şunun şurasınıa böyle yapsaydım dersin hep o yüzden bu iş hiç bitmez uzar gider..

öncelikle amacın ne olacak
benim gibi yaptığım bir makine yetecekmi ?? neler kesip biçeceksin ??
kendi kendine bu soruları sorup cevabını verdikten sonra şekillendirmek lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…