3. El Yapımı CNC Makinem (Fotoğraflı ve Videolu)

foruma renk gelsin )
biraz dağınığım ama idare edin.
 
evet x eskenini bağladım motorunu taktım sadece deneme olarak yürüttüm. motorlar karttan yaptığım ayara göre 2.2 ile 2.3 amper arasında çalışıyor.
edindiğim tecrübeye göre şöyle söyleyebilrim.
eğerki benim gibi paslanmaz çelik gijon kullanıcaksanız (paslanmaz çelik daha sert olduğu için en düzgünü en yalpa yapmayanı diyebilirim) screw nutları delrinden kullanın. şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka ve mutlaka delrin ben böyle bişey görmedim inanınki hayrete düştüm. boşuna uğraşmışım kaynak falan. antibacklash için yaylı maylı sisteme gerek yok. bizzat kamparatörle test ettim boşluk anlayamadım.. boşluksuz değil elbette ama gözle anlayamadım birde gijon ile dakikada 1300mm ye kadar çıkabildim hız olarak. yaptığım rulman yatakları da süper oldu tam bir kit. biraz geç yapıyorum üşengeçliğimden dolayı ama geç olsun sağlam olsun derdindeyim. yakında resimlerle devam edicem.
 
Merhaba,
Delrin somun uygulamanızı merak ettim, fotoğraflarla anlatırsanız sevinirim.
Daha önce freedom33 arkadaşımız delrinden somun çalışması yapmıştı, siz gijon için nasıl bir teknik uyguladınız?
 
çok basit elimde kılavuz vardı.. kılavuz açtım direk.
8mmlik kılavuz için 7mmlik delik yeter. 7mmlik deliğe 8mmlik kılavuz açarsan gijon çok rahat döner.

resimler ekliycem inşallah bu gün
 
resim ekleyemedim kusura bakmayın.. halen bitiremedim bu aralar çok üşengeçliğim üzerimde odam çok dağınık tamamen bu gün inşallah bitiricem ve güzel detaylı fotolar çekicem..
 
ilerleyen saatlere doğru kalibrasyon ve motor testleri devam edicek
 
delrin somun..

iki parça m4 vidayla sıkıca sabit..
 
çok güzel görünüyor. inşallah sonuda güzel olur
 
İnşa Allah güzel olacak , bundan bir çok ders çıkaracak ve bunu kullanarak daha iyisini yapacak.
Yenilikler deneyecek.
Mesela Y yi ne yaparımda tablanın tamamını gezer derken yanlarından çıkıntılı yapabilmenin yolunu bulacak , sonlandırmayı keşfedecek , rayların millerden daha "ucuz" olduğunu fark edecek , yazılımda ustalaşacak ... daha neler neler.
Medefesiensi deyip geçme...
 
aynen öyle hocam. hele bu 4. oldu mu artık birçok şeyi tecrübe etmiş oluyor insan. inşallah bu gün bitecek. dün eksiklerden dolayı tamamlayamamıştım. bu gün bitirip testleri yapıcam.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…