3 faz İnventör DC-AC

Hocam gosterdiginiz yer inverterin guc kismi oluyor.buradan dc 220v verilirse mosfetler zarar gorur.
Kesintisiz guc kaynakları (ups ) ile inverter (motor yol verme surucu)leri birbirine karistirmamak gerekir.
İkisinin yaptigi is birbirinden farklidir.her ne kadar guc devreleri birbirine benziyor olsada.
Ayrica ups devresi sematik olarak kabaca aku grubu,inverter ve transformatorden oluşur.
Fakar ac motor inverterleri şebeke filtre devresi,inveter,feeldback,dc busbar gibi karmaşık bir yapiya sahiptir.
Benim kanimca dediginiz şekilde guc katindan dc besleme yapmak mantıklı olmayacaktır.
Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Neden zarar görsün ki bileşenler uygunsa?
 
Neden zarar görsün ki bileşenler uygunsa?
Hamza kardeşim yazdiklarimi tam okumadin sanirim.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya calisiyorsun.ben sana yardimci olmaya calisiyorum ama nafile...
Senin istedigin dc besleme ile 3faz elde etmek ise en dogru olani dc/ac inverter devre ile transformatorunu 3faz sargili secmen veya hazir inverter alman orjinal inverterlerde 10kva-40kva araligindadir.buda biraz maliyetli olur.
 
Aklımda kalan baya net hatırlıyorum sizin dediğiniz 220dc ceyran zor elde edilir bir kere ac220v DC ye çevirilince 310 oluyor ki bu Elektrik giriş ne işe çıkış dakika de denk oluyor 220ac giren sürücü çıkışda 3adetfaz arasında 220 volt verir.Ayriyeten 380v ac girişli sürücüde 550 v civarında Dc elektrik oluyor.Bu 550dc dönüşüdüğünde çıkışda 3 faz arasındaki ölçüm 380 v gösterir.Yani 220 verip 380 alma ben görmedim duymadim
 
Merhaba. Sevgili ufukçu33; 310 volt DC tam boştaki voltajıdır, çünkü elektrolitik kondansatörlerde piklerle yükselen voltajın ekstrem bir değeridir, ayni şekilde aşağı yukarı tüm SMPS'lerde, şebekeden gelen 220 volt AC' nin redresör-elektrolitik kondansatörden geçtikten sonra bu MOSFET'lere tam anahtarlanmadan önce giren değeri için de (MEGEP'de TV'lerin besleme katı tam anlatılırken) 310 volt DC'den yine bahsedilir. Ancak yüke binilince bu voltaj anında 220 volt DC'ye hemen çöker, bu konuda hiç yanılmayın, yani uçları tam boştayken görünen çok geçici olan bir voltajdır, kararlı ve sürekli yani bu kondansatör uçlarında sürekli bu değerde kalan ve sürekli yükteyken net alınan bir voltaj değeri değildir.

380 volt AC değeri 3 faz çıkışında fazlar bir nötr (yıldız) noktasından yer toprağı ile topraklandığında fazlar (iki faz) arasından ölçülen bir değeridir. Faz- nötr arası yani faz - toprak (Nötr ucunu toprakla tam birleştirdiğinizde nötr ve toprak ucu ayni şartta olur, yani bu iki ucu kendi içinde NÖTR ve toprak (GND) olarak taşırlar) arası ise her zaman 220 volt AC'dir. Bu değerler hiçbir zaman değişmez ve her zaman sabittir. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…