3 fazlı kombi sayaçta, çarpan nasıl hesaplanır ?

Bu konu kontrolkaleminde defalarca açıldı yüzlercede mesaj var. Yıldız/üçgen motor'dan sonra top10'da 2 numara bu konu herhalde

Gerilim trafonuz yoksa, sayacınız direkt olarak şebeke gerilimiyle çalışıyor demektir (Yani ölçümünüz OG tarafında değil). Sadece akım trafosu çarpanı olmalıdır: 60 (60bin değil, sadece 60)
Benim sayacım x5 akım trafom 1250/5 630kv bireysel trafom var ve ben faturada gördüm çarpan 945
Elektrik tüketim birim fiyatım ise 0.4747370₺ Sözleşme gücüm de 378.00 ben bu hesabı nasıl yapacağım

Sayacın yazdığı endeksi,geçerli tüketime
dönüştürmek için 945 le çarptığınızda,
kullanım tüketiminiz çıkar.Birim fiyatla çarptığınızda,kazıksız ! ( gerçi,oda kazıklı ama,orayı geçelim ) net fiyat çıkar.On-
dan sonrakilere kimsenin ! aklı yetişmiyor zaten,kendinizi boşa zorlamayın.Ne yazıyorsa odur.Sözleşme gücünüz,demand değerinin aşılması halinde işe yarar.Çarpanınız OG ye göre !
.Ölçümünüz OG den olmalı.Oradaki
akım trafosu oranı ile,gerilim trafosu ora-
nı çarpan katsayınızdır.Geriliminiz 31,5
kv,akım trafonuz 15 / 5 ise,945 sayısı ona ait değerdir.Yani,sayacınızın yazdığı
değer,aslında 945 ile çarpılmalıdır.
1250/5 olan akım trafosu AG deki akım
trafosudur ve kompanzasyonu ve ölçü
aletlerini beslemek için konmuştur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…