3 fazlı kompanzasyon indiktüf den ceza ya giriyor

Sayın Elektrik25,

Öncelikle sayaçlar OG'demi bağlı AG'demi?OG de bağlı ise sabit gurubu doğru seçmeniz gerekecektir.Sistem boşta iken bağlıyacağınız kondansatör trafo kayıplarını karşılayacak şekilde olmalıdır.(Bu drumda sabit gurup reaktif güç kontrol rölesine gele akım trafolarından önce olmalıdır.)Ne fazla ne eksik.Eğer sayaçlar AG'de ise ve kendinize ait trafonuz var ise sabit gurubu reaktif güç kontrol rölesine gelen akım trafolarından önce bağlayınız.
AG müşterisi iseniz kondansötör kademeleri büyük geldiği için röle devreye almıyordur.
Kademeleri küçültmenizde fayda vardır.5 Kademede kullandığınız kondansatör değerlerini 12 kademeye yayın.

Sistemden çekilen akımları ölçün dengesizlik durumunda da röle devreye kademe almaz.

Kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kondansatörleri manuel olarak devreye alın derken(manuel olarak devre ya almak için bir 0-1 pako zannedersem yok) kontaktörlerin her hangi birinin A1 ne enerji verin unutmayınızki sayaç takibini anlık almalısınız daha doğrusu kontrolunuz altında olmalı aksi takdirde kapasitifiniz uçar.bu geçici bir çözüm olamakla beraber faturanıza ceza gelmemesi için bir yöntemdir siz en kısa zamanda kompanzasyon panonuzda yenilik yapmalısınız.kolay gelsin.
 
selam. oncelikle gecici cozum cozum degildir diyorum. ama illa gecici cozum diyorsan devreye yuk miktarının yuzde 40 ı kadar sabit ekleyebilirsin. esas problem bence reaktif güç rolesinden kaynaklanıyor. tahminim 70 kva yuk var tesiste. kademe sayısı çok az 1o ar kwa lık 12 kademe yapmalısın. bide kontaktorlerini de kontrol edersen iyi olur. saygılar.
 

140kVAr kompanzasyondan bahsediyor bu max 250kva yapar trafosuda olsun enfazla 400kVA. OG ölçüm 630kVA'dan başladığına göre ölçüm A.G.'den demektir.
Sn mubilya merkezi kompanzasyon sistemine sabit kondansatör konulmasına şiddetle karşıyım çünkü işletmeni yükü geceleri ve hafta sonları çok düşer ve bu bağlanan sabitler kapasitif endeksi ilerletir fatura zamanıda ceza olarak karşınıza çıkar. Bu şekilde kapasitife giren bir çok tesisin sabitini iptal etmişimdir. Tekrar söylüyorum merkezi otomatik kompanzasyon sistemine sabit kondansatör bağlamak son derece yanlış bir uygulamadır.

Elektrik25'in problemi 12 kademeli rölede 5 kademe kullanmasıdır ona rağmen değeri sınırı çok az geçmekte. Kademe sayısını arttırdığında sorunu çözülecek. Yapacağı işlem son derece basit.
 
yüzde 40 sabit kuralını uyguluyorum ve su ana kadar yüzde 5 i geçmedi. ama yinede tavsiyeni degerlendirmeyi düşünüyorum. sabit kapasitorleri devreden çıkarsam 12 kademe 10 ar kva var sistemde. bu yeterli olur mu sence? bide ben rolelere fazla güvenemiyorum yeterince iyi algılama yapamayabiliyorlar. tesekkurler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…