3 fazlı motorda stator yalıtımı?

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Arkadaşlar stator ifadesinin Türkçe karşılığını bilmiyorum bu yüzden "stator" kullanacağım. Mazur görün.

Stator'dan kastım motorda dönmeyen kısım. Sargının bulunduğu kısım. Stator'ı gövdeden çıkardım ve tornada alüminyumdan yeni bir gövde hazırladım. Şimdi stator'u bu gövdeye yapıştıracağım fakat aklımda şöyle bir soru var. Stator ve alüminyum gövde arasında izolasyon gerekir mi? Yani stator'ın gövdeye elektrik iletecek şekilde temas etmesini önlemem gerekiyor mu? Önceki halinde sadece japon yapıştırıcıyla yapıştırmışlar ve temas ediyordur.

Sözkonusu motor 3 fazlı ve fırçasız.

Sorumun gülünç olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Biraz elektrik cahiliyim de. Bazan ben de gülüyorum kendime.

Sevgiler.

İzolasyona gerek yok.Bu geçmenin,sıkı geçme olması gerekir.Stator saclarının,dağılmadan,düzgün bir şe-
kilde geçmesi gerekir.

Arkadaşlar stator ifadesinin Türkçe karşılığını bilmiyorum bu yüzden "stator" kullanacağım. Mazur görün.

Stator'dan kastım motorda dönmeyen kısım. Sargının bulunduğu kısım. Stator'ı gövdeden çıkardım ve tornada alüminyumdan yeni bir gövde hazırladım. Şimdi stator'u bu gövdeye yapıştıracağım fakat aklımda şöyle bir soru var. Stator ve alüminyum gövde arasında izolasyon gerekir mi? Yani stator'ın gövdeye elektrik iletecek şekilde temas etmesini önlemem gerekiyor mu? Önceki halinde sadece japon yapıştırıcıyla yapıştırmışlar ve temas ediyordur.

Sözkonusu motor 3 fazlı ve fırçasız.

Sorumun gülünç olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Biraz elektrik cahiliyim de. Bazan ben de gülüyorum kendime.

Sevgiler.

yalıta bilirseniz yalıtın daha iyi olur motorda kacak akı olmaz daha verimli çalışır

Teşekkürler.

Motor su soğutmalı olacağı için ısınma problemi olmayacak. Ne tür bir yapıştırıcı önerirsiniz?

Suat stator kabloları verniklenir sende gövdeye vernik sürebilirsin ama tornada statoru işledim demişsin bu stator gövdeye sıkı geçme olacak mı?Aldığın paso yüzünden stator gövdeden çıkarsa rotor dönerken statorda dönmesin dikkat et!Metali yapıştırma özelliği olan güçlü yapıştırıcılar var onlardan kullan statoru monte ederken

yenisi alsaydınız keşke kaç kw lık bir motor ki?
şimdi bu işlemler ile Enerji verimi %20 oranında düşücek ve yüksek kwh tuketimi olacak.
EFF1 EE2 Yüksek verimli bir motor alarak aradaki farkı 1-2 senede kapatır sonradan kara geçmeye başlarsın

yenisi alsaydınız keşke kaç kw lık bir motor ki?
şimdi bu işlemler ile Enerji verimi %20 oranında düşücek ve yüksek kwh tuketimi olacak.
EFF1 EE2 Yüksek verimli bir motor alarak aradaki farkı 1-2 senede kapatır sonradan kara geçmeye başlarsın
24v 3kw fırçasız motoru bozup CNC için spindle yapıyorum. Sulu soğutma kanalları yaptım. Son aşama olarak dinamik balanslama yazılımıyla balans ayarı yapıp kullanacağım.

Suat stator kabloları verniklenir sende gövdeye vernik sürebilirsin ama tornada statoru işledim demişsin bu stator gövdeye sıkı geçme olacak mı?Aldığın paso yüzünden stator gövdeden çıkarsa rotor dönerken statorda dönmesin dikkat et!Metali yapıştırma özelliği olan güçlü yapıştırıcılar var onlardan kullan statoru monte ederken
Yok stator'u tornalamadım. Zarar vermeden orjinal kasasından çıkardım. Yeni kasasıyla stator arasında 0,2mm kadar boşluk var. O boşluk da yapıştırıcı veya bahsettiğin vernik ile dolacak.

Stator bobinleri açıkta durmuyor. Bir malzemeyle izole etmişler ama bobinin sarıldığı metal kısım açıkta duruyor.

Biraz önce çift bileşenli Byson metal epoxy aldım. Daha önce çok kullandım bunu. Oldukça başarılı. Şimdilik onu kullanmayı düşünüyorum.

merhaba
0,2 yani onda 2 boşluk büyük ne kadar arasını izole uygulasanda büyük boşluk 0,05 fazla olmaması gerekli idi olan olmuş yalzca dolgu yaptıktan sonra storu setuskur civata ile sabitle titreşimle izole ayrılabilir ve stor zarar görebilir
bu benim fikrim usta karar senin

izninizle benim de kafama bir soru takıldı. Şimdi bu stator sargılarında oluşan manyetik alan yüzünden stator gövdesinde indüksiyon akımları meydana gelir mi? Bu akımları önlemenin yolu nedir. Manyetik geçirgenliği çok düşük olan bir malzeme mi kullanılmalı ?

izninizle benim de kafama bir soru takıldı. Şimdi bu stator sargılarında oluşan manyetik alan yüzünden stator gövdesinde indüksiyon akımları meydana gelir mi? Bu akımları önlemenin yolu nedir. Manyetik geçirgenliği çok düşük olan bir malzeme mi kullanılmalı ?
topraklama yaparsan sorun olmaz!Zaten motora 4 kablo çekiyorsun biri topraklama

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri