sadpunk
Üye
İnverterin etiketinin fotosunu gönderirmisiniz.?
Fotoğraf koydum bir bakarmısınızBurada bir sistem uyumsuzluğu söz konusu, teknik verilerle olan açıklamalarınıza göre. Aküler 24 volt DC iken solar panellerin de 1 tanesi 30 volt DC çıkışlı olduğu için 24 volt DC solar Elektrik sistemini oluşturacak şekliyle tüm panellerin mutlaka paralel bağlı olması gerekirdi, siz 10'unu seri bağlayıp 300-350 volt DC elde etmişsiniz bu bilgi yanlış değilse. 12/24/36/48 volt DC sistemi zaten halihazırda DC solar sistem olarak standart olan solar sistemlerdendir, onun dışında 300 voltluk DC sistemler uygulamada söz konusu değildir. 24 volt jel akü depolama birimi voltajı olarak seçildiyse inverterin de, MPPT reg.ün de, solar panellerin de bu 24 voltluk sisteme uygun seçilmesi, tam uyumlu olması gerekiyordu. Gereken enerji (güç) verimini alamamanız bu yüzden olabilir. Sistemdeki tüm parçaları 24 volt DC'ye göre yeniden düzenlemeniz gerekiyor. Örneğin 48 volt olan solar Panel sisteminde de 24 veya 12 volt akü sistemini yine kullanamazsınız, ancak reg. 12/24/36/48 volt DC girişli olduğunda üniversal girişli olur ve 4 ayrı DC sistemde de tercihen kullanılabilir. Kolay gelsin.
Fotoğraf koydum bir bakarmısınız@binbaşı'nın dediği gibi akü grubunuza uygun bir panel bağlantısı yapmalısınız. Aküler seri-paralel bağlantıyla 24 volt olarak belirlenmişse, panellerin hepsi paralel bağlanmalı. Çünkü 330 watt'lık panel zaten 24 volt'luk sisteme göredir. Her biri 30 küsür volt gerilim verir. Ben olsam inverter makasını daraltacak bir kombinasyon seçerdim. İnverter madem yüksek voltajları da destekliyor 220V'a en yakın dc kombinasyonunu seçerdim. İkişer akü paralel bağlantılı ve bu pararlel bağlı aküler 4 grup halinde seri bağlanarak 48 volt'luk bir sistem ya da daha iyisi tüm aküler seri bağlanıp 96 volt'luk bir sistem kurulabilir. Bu durumda seri bağlı akülerin yarısı kadar panel de (eğer eşleşme yeterli ise) birbirine önce seri sonra bu gruplar da kendi aralarında paralel bağlanmalı.
Aküler den şüphelenmeye başladım.
Birde kullanım kılavuzunda 04 nolu ayar var eğer yük az ise güç tasarrufu moduna alır yazıyor bu açık olabilirmi menüde bu ayar yok gözükmüyor
Son düzenleme: