300\5 alce akım tarfosu içinden 600 a geçerse

3elibrahim

Paylaşımcı üye
Katılım
12 Ağu 2008
Mesajlar
873
Puanları
131
300\5 0,5 class akım trafosu var arkadaslar bunun üzerinden 300 a uzerinde akım geçerse ne olur sizce
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayin 3elibrahim, bu bahsettiginiz islem ister alce olsun istersede Unitrans olsun her Ith 60 in a.g akim trafosu icin cok tehlikeli bir uygulamadir, 300 Amp den 400 Amper bir nebze ama 600 Amper gecirmeniz sonu belli bir uygulamadir. Kesinlikle trafonuz bir sure calistiktan sonra yanar ve erir. Fark edilip en kisa zamanda mudahale edilmezse trafo etrafindaki cihazlara zarar verebilir.
 
Sn. 3elibrahim;

Konu başlığında 300 amperlik akım trafosundan 600 A geçerse ne olur diye soruyorsunuz ama mesajda 300 A geçerse ne olur diyorsunuz. Acaba hangisi doğru. Eğer 600 A geçirmeye niyetiniz varsa sonuç çok açık nominal akımını geçtikten sonra trafo doyuma gidecek ve belli bir değerin üzerinde akım veremediği için içinden gerçekte geçen akımı göremeyeceksiniz. Buna mukabil bir süre sonrada Akım trafonuz hasar görecektir.
 
Yazan akımın 1,2 katından fazla ( sürekli olarak ) akım geçmesi halinde,trafo hasarlanır.
 
Evet Fahri yetiş Abimin de söylediği gibi nominal değerin %20 fazlasından sonra uzun süreli çalışmada akım trafosu hasar görür.
 
yüksek isi ile dayanma limitini aştığında
panonun içinde bir pompalı tüfek koymuşlarda 3 el ateş etmişler
diye düşünebileceğiniz arka arkaya patlama sesiyle irkilirsiniz diyebilirim.
KOMPAK ŞALTERLERİNİZ VARSA İŞLETME ELEKTİRİĞİ KESER
ENERJİSİZ KALIRSINIZ BİR SÜRELİĞİNE
MALESEF YENİDEN PANONUZA YENİ MALZEME ALIP DÜZENLERSİNİZ.
 
arkadaşlar sizin dediklerinizin hepsi dogru ama 1.5 yıldır hiç bişey olmadı kafama takılan nokta bu
 
Hic bir 300 Amperlik akim trafosu izalosyonu nekadar iyi olursa olsun 600 Amperlik surekli bir akima dayanamaz 3elibrahim bey. Eger bahsettiginiz akim surekli ise sanirim yaniliyorsunuz, bu soglediginiz ancak ani artislarla 600 Ampere cikip bir sure sonra tekrar 300 Amp. (yada maksimum 400Amp.) civarina dusuyorsa soz konusu olabilir. Kaldiki bu kadar buyuk bir fark zaten sekonderde de cok buyuk farklar yaratir ki buda sekondere bagli 5 Amperle dogru bir calisma yapan diger devre elemanlari icin cok saglikli degildir. Simdiye kadar bir sey olmamasi bundan sonrada hic birsey olmayacagi anlamina gelmez o acidan bence bir an once tedbirinizi alin ve 600 Ampere ihtiyaciniz varsa 600 /5 bir akim trafosu temin ediniz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,823
Kullanıcılar
451,315
Son üye
gurbgurb

Yeni konular

Geri
Üst