34.5 kv harici tip silikon kablo başlık yapımı

palo

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 34.5 kv harici tip silikon kablo başlık yapımını ölçülerini tarif edebilecek olan varmıyada resim şekil veya video da olur
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sevgili kardeşim , hangi markayı alırsan al ,içinde nasıl yapılacağını tarif eden şekilli anlatımlar olur, tabiki şekilleri doğru yorumlaman gerekir, genelde açık bir anlatım olur.Fakat kablo başlığı yinede tecrübe gerektiren bir iştir dikkatli olmanı öneririm , enfazla bi kaçtane patlatırsın , oda tecrübe olur sana :)
 
bizimde amacımız o zaten yapmadan öğrenemeyeceğiz zaten yapıp deneyeceğiz patlamazsa şansımıza
 
bu veya benzer işleri yapan arkadaşlar yaparken aynı anda çekim kalitesi iyi bir telefon ile ya da bir fotoğraf makinası ile yaptıkları işle ilgili birkaç foto alıpta burada ilgili konulara koyarlarsa çok güzel olur...

şahsen ben bundan böyle yaptığım basit bir kablo çekimini dahi burada paylaşmak isterim.....

bakan arkadaşlar bilirler avrupa ve abd sitelerinde elektrik-elektronik siteleri oldukça fazla..çat pat ingilizce bilen baktığı resmi yorumlayabilen biri için bazı şeyler tabii ki kolaylaşıyor,çok güzel bilgi paylaşımları yapılıyor,bir vidayı sıkarken bile resim almış paylaşmış....elbetteki bizde de olabilir....
 
ustalarımın dedigi gibi şekil cıkması lasım ve güzel işcilik lasım yoksa patlıyor : ) kısa bilgi istersn kılıfını soyuyorsun sıyah yerini beyaz yer gelene kadar soyuyorsun makinesi war tecrübeli ustalar camla soyuyor onada güzel işcilk lasım + bantları war yeri yerine güzelce bantlaman lazım bantladıkdan sonra kendi özel bantlarıyla sonra papucunu cakıorsn sonra ısı büzüşmeli ek dalgasını takıorsn ısıtıyorsun + yagmurlukları war : )
 
Uygulamayı yapacağın yerde silikon başlık tercih edildiğine göre enerjinin kısa sürelerde durmasının ciddi maliyet olduğunu tahmin ediyorum.

Ayrıca bir arkadaşın yazdığı gibi ısı tabancası vb. bir şey kullanman gerekmez silikon kablo başlıkları kendinden daralır.Yarı iletkenin soyulması işin en hassas kısımlarından bunu el aleti ile yapmanı öneririm ancak cam ilede yapılabiliyor.

İyi çalışmalar
 
başlık harici olacaksa silikon yapmanı tavsiye etmem rahcem ısı büzüşmeli kullan
 
başlık harici olacaksa silikon yapmanı tavsiye etmem rahcem ısı büzüşmeli kullan


Özellikle harici ortam, zor iklim şartları, toz yada kimyasalların çok olduğu yerlerde silikon başlık tercih etmek gerekir.
Pek çok sebebi var bir kaç tanesi; Silikon hidrofobiktir (su tutmaz)
UV dayanımı EPDME göre(ısı büz. başlık) 10 kattır
mekanik sıkma eylemi sürekli devam eder.(kablodaki genleşme ve daralmalar tepki gösterir.Isı büz ise sertleştiği şekilde kalır zamanla bu genleşmeler sebebi ile kablo ve başlıklar arasında boşluklar oluşur.) vb.

Dezavantajı ise fiyatı (ısı büz. göre yaklaşık 5 kat)
Bu sebepten demirçelik, enerji santralleri, çimento fab. genel olarak silikon kablo başlığı kullanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst