37 kw motor sarfiyatı (acil )

bekiro42

Üye
Katılım
8 May 2010
Mesajlar
109
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar su kuyusunda milli pompada 37 kW lik motor kullanılıyor ama tam verimli çalışmıyor motor su azlığından dolayı. ortalama 32 amper çekiyor...Bu motorun 1 saatte yaktığı elektrik nedir. 37 kW mı yoksa yarışımı ( normalde tam kapasitede 65 amper çektigindemi 37 w yakıyor )

7.5 kW dalgıç kullansam istifadem ne olur.(ikiside aynı suyu çıkartacak)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Asenkron motorlarin en verimli calisma sekli nominal yukteki calisma seklidir. Nominal yukte verim %80-85 arasindadir. Bosta veya yarim yukte verim %50-60 a kadar duser. Bu demek oluyor ki verdiginiz paranin %60 ni guc olarak aliyorsunuz %40 haybeye bosa gidiyor. Ayrica milli pompa uzerinde kayiplar surtunme kaybindan dolayi daha fazladir. Ornek 50 metreye milli pompa indirdiniz. Bu 50 metre aktarma şafti demek kabaca metresi 1 kg desek 50 kg yuk yapar birde rulmanlar uzerinde surtunme kaybi eklersek yaklasik 60 kg fazla yuk demek. Halbuki dalgic direk akuple baglandigi icin bu kayiplar soz konusu degildir. Size tavsiyem milli pompadan vaz gecip uygun gucte dalgic calistirmaniz. Hem sizin cebiniz rahatlar hemde ulkenin elektrigini daha verimli kullanmis oluruz.
 
Bu dediklerim o kadar onemliki dalgicta farkli malzemeden kademeler vardir. Ornegin ayni uzelliklere sahip döküm kademe ile krom kademe arasinda dahi fark vardir. Dokum kademe agir oldugu icin motoru daha cok zorlar ve daha fazla guc harcar. Krom kademe ise ayni işi daha az guc tuketerek gerceklestirir.
 
dediğim 37 kW lık motoru çıkartıp ,kuyuya 7.5 kW lık krom fanlı dalgıç attık...Yalnız bir sorun var.dalgıç 26 amper yuk çekiyor...Bu anormal değil mi? 16 çekmesi gerekmiyor mu? dalgıcı aynı panayo yani 37 kW lık panodaki malzemeleri kullanarak çalıştırdık.kondansator fazlalığından olur mu acaba?
 
Olur kondansatör miktarı fazla gelirse fazla akım çeker. Siz motora giden kablo üzerinden akımı ölçün, pano besleme girişinden değil o zaman kondansatördenmi değil mi anlaşılır.

Etiketini değerlerini hiç bilmediğiniz bir cihaza yada motora münferit kompanzasyon yapılırken akıma bakılır. Hiç kondansatör bağlı değilken cihazın çektiği akım ölçülür kondansatör eklendikçe bu akım düşer bir noktadan sonra akım tersine artmaya başlar işte artıştan önceki değer ideal değerdir. Kondansatör ilave edildikçe akım artar başta ölçülen cihaz akımınıda geçmeye başlar, kondansatör eklendikçe akım artar. Sistem kapasitif çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Mesajlar
929,023
Kullanıcılar
452,389
Son üye
murat0441

Yeni konular

Geri
Üst