380volt ampul 220 volt ile çalıştırılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rubbyM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rubbyM

Üye
Merhaba. Elimde 3500watt metal halide ampul var.
Üretici bilgisi ateşleme gerilimi 5kV olarak yazılmış.
Ben bu ampulu 220 volt ile nasıl yakabilirim.
2000watt balast ve 2000Watt ignitor ile çalışmadı.
2000Watt ignitorün çıkış voltajı 5kV.
5kV vermesine rağmen lamba ateşlenmiyor.
Çözüm oneriniz nedir?

Not: mevcut devre 2000watt ampulü yakıyor. Devre bağlantısında sorun yoktur.

güzel insan, gerçekten çok gerçekçi bir insansınız, fizik kurallarını elektrik-elektronik kurallarını aşmaya çalışıyorsunuz.
1- amaç ne? yani yanınca ne olacak? gibi gibi?
2- ben düz mantık biriyim.3500 watt amca 3500 wattlık sürücü ile çalışır. tabii ki kıçına uygun kabloları ve enerjiyi verdikten sonra
3-2000 binlik amca, 3500 lük amcayı çalıştırmayacağını gördün, bir de faz eksiğin var.
4- lazım olanı sen biliyorsun ama başka bir yolu var mı diye soruyorsun. bence yok.

Çalıştırmak mümkün. Daha yüksek ateşleme gerilimi ile çalışıcağını düşünüyorum.

100lük balast 400lük ampulü yakıyor ama. 2000watt balast zaten o lambayı surecektir. Tek sıkıntı ateşlenmiyor.

Mesela daha baskın bir bobin ile daha yüksek ateşleme gerilimi uretilemez mi?

Tehlikeli işlerle uğraşıyorsunuz .
Farkındayım. Yeraltı aydınlatma çetesinde olmak bunu gerektirir. Yarin elektrikçiler odasina gidip is yerine 380 cekmeyi soracağım. Olmadı neon ampul yapan bir tanıdığım var onun is yerinde 380, ile çalıştıracagım.

Sirf meraktan yaziyorum. Daha once denemedim.

Balasti ve lambayi baglayip 220v elektrigi verdikten sonra lamba ile balastin birlestigi noktaya manyetolu cakmak diye bilinen piezo cakmak apartindan sokecegin atesleyiciden atlatma yapabilirmisin.

Balasti ve lambayi baglayip 220v elektrigi verdikten sonra lamba ile balastin birlestigi noktaya manyetolu cakmak diye bilinen piezo cakmak apartindan sokecegin atesleyiciden atlatma yapabilirmisin.
Tamamdır. Musait bir zamanda deneyeyim.
Sonuçları tekrar buraya yazarım. Florasan lamba yada lps gibi düşük basınçlı lambaları ateşledigini biliyorum. Sonucu buraya yazacağım.

bence tehlikeli sulara sürüyorsunuz arkadaşı. ac konusunda cahil olabilirim ama.....
merak edenler manyeto kaç volt verir diye araştırsın. çakmakta olsa bile...
dilerim sonuç sadece bobinajcı şakası kadar olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…