"
Yazıcı parçalarıyla 3d yazıcı yapmak mümkün mü?" adlı eski tarihli bir konu başlığı var, ilk 3D yazıcınızı yapıyorsanız önermiyorum.
Eski nokta vuruşlu yazıcılardan hurda görünce, Arduino ile parçalarını hobi amaçlı kullabilmek için almıştım. 3D yazıcı yapma fikri oluşunca önce motorlarını kullanmayı düşünsem de sayacağım nedenlerle vazgeçtim. İçinden çıkan step motorların NEMA 17 olma şansı az, büyük olasılıkla silindirik tipde çıkacaktır. Şanslıysanız katalog bilgilerine ulaşabilirsiniz, çoğu yazıcı firması için özel üretimdir. Tork düşük kalabilir, ağırlığı fazla olabilir. Bunun yanında
Elektronik hobi projeleriniz için motor, optik ve mekanik anahtar, buton, kayış, entegre, farklı çaplarda krom mil vb. bir çok parça çıkacaktır. Görürseniz almakta fayda var, yine de öneriyorum. 3D yazıcınızdaki elektronik alt yapı ve bu tür parçalarla robot dahil farklı projeler geliştirebilirsiniz.
Seyrettiğim bir yerli TV programında bir araya gelen dört arkadaş hobi amaçlı 3D yazıcı yaptılar. 3D yazıcıda step motorlarını kullanmak üzere, hurda nokta vuruşlu yazıcılar alınca ilgimi çekti. Yapılan 3D yazıcıda ise yanılmıyorsam sökülen motorlar yerine yeni NEMA 17 motorlar vardı. Arkadaşlar bunu açıklamayı atladılar (ben izlerken atlamadıysam).