3x4 elektrik hattı çekmenin maliyeti ne kadardır?

GokhanTe

Üye
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
43
Normalde birkaç teklif alıp ona göre tercih ediyorum ama birkaç gün içinde ısı pompası takılacak ve elektrik hattının hazır olması gerekiyor. Teklif için gelen arkadaş malzeme ve işçilik dahil atıyorum 10 metre hat çekmek için ne kadar teklif ederse tamam demeliyim?

Aslında daha fazla elektrikçinin yapacağı iş var ve teklifi buna göre alacağım ama şu an ilk hattın acilen yapılması gerekiyor, o yüzden bir fikir verebilirseniz çok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çalışma şartları nedir. Mahallenin esnafımı. Neyle gelip gidecek. Arka cebine pense, kontrol kalemi koyup da gelen birimi. Yaptığı işin arkasından bir daha geri dönüp bakılmıyacak birisimi.
Nerede ne şartlarda çalışılacak, merdıven uzerındemi, tavandamı kablo çekılecek. Doktor veya televızyon tamırciliği gibi fix ucret olacagını sanmıyorum.
 
Cevaplar için teşekkürler. Birim fiyatlar olmadığı için önümüzü göremiyoruz. Kablo için metre 100 lira civarı dedi. 17 18 metre ölçtü. Evin şalterlerinin oradan hat çekip sanırım 32a şalter takacak. Toplam 4750 istedi. Kabul ettim.

Bu arada kablolar duvardan plastik kanal ile gizlenecek. Fiyata o da dahil.

Yeni taşındığımız bir yer. Elektrikçimizi buraya çağırmak yerine yakın mahalleden dükkanı olan bir esnaf arkadası çağırdım. Biraz acil olduğu için başka teklif alamadım. Umarım fiyat çok abartı değildir.
 
Ustanın hesabına göre zaten 2500 civarı malzeme tutuyor gerisinide işçilik yazmış demek ki. Arkadaşıma sordum bazen işe götürdüğü bir ustası var ona 2500 Tl günlük veriyormuş. Kablo çekimi, pano toplama, anahtar priz montajı vs. işleri için.​
 
Tekrar teşekkür ediyorum ustalarım.

Kablo konusu söyledim (nerdeyse 2 kat pahalı yazdığını), kendisinin da pahalıya aldığını söyledi. Yani işçiliği iyi bir usta, sorunsuz yapıyor ama sanırım biraz tuzundan da koyuyor :)

Kablolama işi toplam 2-3 saat sürdü diyebilirim. 2000 lira civarında işçilik yazmış. 2750'de malzeme diyelim ama yani bu malzeme rakamanın nerdeyse iki kat pahalı olduğunu düşünüyorum ama yapacak bir şey yok. Bu enflasyonist ortamda diyecek söz de bulamıyorum.

Yarın için avizeler (+2 rustik korniş) konusunda anlaştık. 3 katlı müstakil bir eve düz basit avizeler takılacak, tavandan çengelli, bu iş için 5000 dedi ama "yalvar yakar" 3500'e anlaştık. Ürün ve hizmetleri fiyatlandırmak gerçekten çok zor. Bir şey de diyemiyorum, sıkıntılı bir devirden geçiyoruz.
 
İşçiliğini beğendiyseniz artık üçüne beşine bakmayın. Öyle bir yere doğru gidiyoruz ki bırakın işçiliğinin iyi olmasını usta bile bulamayacağımız günler çokta uzakta gözükmüyor.
Kablo meselesinde eğer ustanın elinde parça kablo yoksa ve o kablo ustanın çok kullandığı bir kabloda değilse sizin işi yapabilmek için kabloyu top olarak almış olabilir. Sizin işi yaptıktan sonra arta kalan kabloyu kimbilir tekrar ne zaman kullanabilecek. Bu sebepten kablonun metresinin maliyeti ona 70 se size 100 olmuş olabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,431
Mesajlar
926,680
Kullanıcılar
451,983
Son üye
Ademuyar

Yeni konular

Geri
Üst