4.5 kw 3faz 380 motoru tek faz 220 ile çalışırmı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enes6643
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bendeki tornayı 220v ile çalıştırmam lazım tek yönlü çalışsa ağır iş yapmayacak zaten kaç uf kondansatör lazım 189uf 250v taktık bazen kalkıyo bazen kalkmıyo kalkarsada çok gürültülü çalışıyodu en son kalkmadı kondansatör patladı
Evet işte bu sebeplerden daha önce yazdığımı tekrarlıyorum:

Bir invertör kullanırsanız daha rahat edersiniz, mesela:

https://www.cnc-marketi.com/urun/5-5-kw-220v-to-380v-motor-surucu-inverter

Herkese iyi günler geçenlerde konu açtım ilgilenen pek olmadı bu bendeki tornayı 220v ile çalıştırmam lazım tek yönlü çalışsa ağır iş yapmayacak zaten kaç uf kondansatör lazım 189uf 250v taktık bazen kalkıyo bazen kalkmıyo kalkarsada çok gürültülü çalışıyodu en son kalkmadı kondansatör patladı
Aldığınız uyaridaki gibi kurallara uyalım aynı konudan devam edelim, yönetici olarak ilgilendim.

Hazıra beklemeden araştırma yaptınız mı bahsetmediniz. Kimse yuvadaki yavru kuş olarak görüp ağzınıza solucan vermez. Eskiden beri mevcut konulardan "3 faz motoru tek fazda kullanmak".

Aldığınız uyaridaki gibi kurallara uyalım aynı konudan devam edelim, yönetici olarak ilgilendim.

Hazıra beklemeden araştırma yaptınız mı bahsetmediniz. Kimse yuvadaki yavru kuş olarak görüp ağzınıza solucan vermez. Eskiden beri mevcut konulardan "3 faz motoru tek fazda kullanmak".
Kim cevap veriyo kimse ilgilenmiyor bile ben diyorum su mikrofarat söyle yaptı neden öyle yapıyomuş diyor kimse yardımcı olmuyor buradaki insanlar hep kitap üstünde uygulama yapan çok az ben böyle yapacaklarını bilsem ne konu açarım nede üye olurum bence kontrol kalemi gereksiz bi forum deneye deneye patlata patlata yapsam hiç olmazsa uğraşmam

Kim cevap veriyo kimse ilgilenmiyor bile ben diyorum su mikrofarat söyle yaptı neden öyle yapıyomuş diyor kimse yardımcı olmuyor buradaki insanlar hep kitap üstünde uygulama yapan çok az ben böyle yapacaklarını bilsem ne konu açarım nede üye olurum bence kontrol kalemi gereksiz bi forum deneye deneye patlata patlata yapsam hiç olmazsa uğraşmam

Kendi adima cevap vereyim. Meslekten olmadiginiz icin yardimda pek hevesli degildim ama yine de neyle ugrastiginizi anlamaniz icin araya girdim. Fakat curetkar motor baglantinizi gordukten sonra net olarak yardimci olmamaya karar verdim. Bir, neyle ugrastiginizi bilmiyorsunuz. Iki, once yapiyorsuz sonra soruyorsunuz. Üc, muhtemelen devrenin adam akilli bi korumasi yok.

Sonuc: o baglantiyla cok kondansator patlatirsiniz. Patlatmamayi becerdiginizde ise bu sefer sargilari patlatacaksiniz.

peki anladiniz mı, sanmiyorum.

Dikkatli bakılırsa kofra klemensinin kırık ve faz iletkenlerinin de boşta durduğu görülüyor. Motorun tamir değil sağlam bir revizyona ihtiyacı var ilk önce.
Edit: Visual inspection yeahhhh. Ecnebilerin kullanmaya bayıldığı deyim.

Dikkatli bakılırsa kofra klemensinin kırık ve faz iletkenlerinin de boşta durduğu görülüyor. Motorun tamir değil sağlam bir revizyona ihtiyacı var ilk önce.
Edit: Visual inspection yeahhhh. Ecnebilerin kullanmaya bayıldığı deyim.
380v da tıkır tıkır parça işliyodu bı sorun yoktu neden sorun olsun ki ben çalıssa kondansatör ile zaten adam akıllı birşey yaparım

Kendi adima cevap vereyim. Meslekten olmadiginiz icin yardimda pek hevesli degildim ama yine de neyle ugrastiginizi anlamaniz icin araya girdim. Fakat curetkar motor baglantinizi gordukten sonra net olarak yardimci olmamaya karar verdim. Bir, neyle ugrastiginizi bilmiyorsunuz. Iki, once yapiyorsuz sonra soruyorsunuz. Üc, muhtemelen devrenin adam akilli bi korumasi yok.

Sonuc: o baglantiyla cok kondansator patlatirsiniz. Patlatmamayi becerdiginizde ise bu sefer sargilari patlatacaksiniz.

peki anladiniz mı, sanmiyorum.
Bağlantıysa ne alakası var biz patlata çatlata öğrendik yaşayarak kitap üstünde öğrenmedik kaç senelik torna yapılcak edilecek olacak o kadar sizin gibiler bilgisini kitap üstünde bana desen ki bunları güzelce klemens bağla sabitle yap deseniz zaten yaparız yardımcı olmamaya karar verdim bu kendini beyenmişliktir başka bişey değildir herkesin eksiği var işini tam yapan usta göster desem gösteremessin çünkü tam yapan kimse yoktur olamazda insan yapa yapa boza boza ögrenir kim anasının karnından tam usta doğuyo

Bağlantıysa ne alakası var biz patlata çatlata öğrendik yaşayarak kitap üstünde öğrenmedik kaç senelik torna yapılcak edilecek olacak o kadar sizin gibiler bilgisini kitap üstünde bana desen ki bunları güzelce klemens bağla sabitle yap deseniz zaten yaparız yardımcı olmamaya karar verdim bu kendini beyenmişliktir başka bişey değildir herkesin eksiği var işini tam yapan usta göster desem gösteremessin çünkü tam yapan kimse yoktur olamazda insan yapa yapa boza boza ögrenir kim anasının karnından tam usta doğuyo

burası meslek okulu değil.
çıraklık eğitim merkezi hiç değil.
evet, kendimi beğeniyorum.
bu saçma tavırlarından dolayı seni beğenmiyorum.
mesleki düsturumuz ''cana ve mala zarar vermemektir''.
apandisit ameliyatı yapamıyorum.
yapamadığım için de doktorlara atar yapmıyorum.
meslekten değilsin, darlama bizi, ol da gel.

burası meslek okulu değil.
çıraklık eğitim merkezi hiç değil.
evet, kendimi beğeniyorum.
bu saçma tavırlarından dolayı seni beğenmiyorum.
mesleki düsturumuz ''cana ve mala zarar vermemektir''.
apandisit ameliyatı yapamıyorum.
yapamadığım için de doktorlara atar yapmıyorum.
meslekten değilsin, darlama bizi, ol da gel.
Yeri gelince meslekten olanlar bile facia işler yapabiliyor.
Bir hatıra : Motora kesit yetersiz geldiği için iki aynı kesitte kabloyu paralel çekip , farklı renkteki damarları birbiriyle paralel yapan ustaları gördük. Biz mantıken kontaktör üzerinde aynı renkteki damarları köprüleyip enerji verince koca tesisin elektriği kesilmişti kesici açıp. Motorda sarımdan yeni gelmişti. Allah'tan motor yanmamıştı, yoksa mesleki olarak yaşadığım en büyük utanç olurdu herhalde.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri