4.8v vidalamayi 12V ile kullanmak.

Hocam tekrar merhaba, kriko işini güçlü aletlerle hallediyorum. Bu vidalamayı ise vidalamada kullanmak adına tekrar düşünme aşamasındayım, yalnız bu cihazda herhangi bir güç kontrolu yok bunu nasıl sağlayabilirim?
12V sabit giriş, 1 2 3 4 5 6V ayarlı 6A çıkışı olan bir dönüştürücü lazım anladığım kadarıyla doğru mu? basit vida işlerinde kullanılacağı düşünülerek devreyi küçültmek adına 6Aamperi düşürmemiz mümkünmüdür?
hazır devre veya devre şeması paylaşmanız mümkün mü?

Merhaba.Bu şarjlı vidalama ile bir güç kontrolünü hiç yapamazsınız.Sözgelimi 6 volt 2-3 ampere indirdiğinizi düşünsek bile,bu şarjlı vidalama sadece boştayken (Vidalama yapmıyorken) rahatça dönebilir,vidalama yaparken kilitlenir,hiç dönemez.Çünkü dc. motorlar,örneğin marş motorlarında da olduğu gibi yüke bindiklerinde normalin 2-3 katı fazla amperi çeker.Bir de şarjlı vidalanın 12 volt dc. gibi yüksek değerle beslenmesi,besleme güç kaynağına veya şarjlı vidalamanın dc. elektrik motoruna,özellikle vidalama sırasında,amper değeri de 5-6 amper değerindeyse zarar verebilir,yüksek voltaj uygulamaktan bu nedenle motorun veya güç kaynağının sağlığı açısından kaçınmanız lazım,en fazla 5-6 volt uygulanması daha iyidir.Ama uygulayacağınız akımın volt veya amper özelliklerini değiştirmeye çalışmanızla şarjlı vidalama yükteyken (Vidalama işini yaparken) hiçbir faydalı torku üretemez.Bunu en baştan kabul ederek en az sabit 5-6 amperi ve 5-6 voltluk sabit voltajı veren bir dc. güç kaynağı ile çalışmanız lazım.

Zaten 320volt.com’daki harici güç kaynağı ile yapılan örnek olan uygulamayı da okursanız,denemesi yapılan daha düşük amper değerlerinde (5-6 amperden daha düşük amper veren küçük trafolardan alınan doğrultma ile) şarjlı vidalamadan olumlu bir netice alamadıkları,konuyu açan yazar tarafından ve daha sonra bu konuda yapılan yorumlardan apaçık belirgindir,yani daha düşük amper değerleriyle yapılan çeşitli uygulamalarda,şarjlı vidalama yükteyken olumlu hiçbir sonuç da alınamamıştır.Bu nedenle sonuç olarak,amper veya volt değeriyle değişken daha düşük değerli volt ve amper değerlerinin bu şarjlı vidalamaya girmesiyle güç kontrolünü değil,normal veya olumlu bir çalışma yapmanız bile mümkün olamaz.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,281
Mesajlar
924,956
Kullanıcılar
451,709
Son üye
ebysl01

Yeni konular

Geri
Üst