4.Proje Değerlendirmesi.

life_2834

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
40
Sayın Yetkililer.

İlk yayınlanan cevaplar gibi değerlendirmelerinizide kabul etmiyorum.
Projeyi kontrol eden arkadaşlarında profosyonel olduğuna inanamıyorum.Bir sıkıntımda forum arkadaşlarımla cevapları neden tartışamıyorum.Anında konuyu kilitliyorsunuz.Nerde demokrasi nerde emeğe ve bilgiye paylaşıma saygı.

Cevaplara bakarsak.
C3:1. Sembol isimlerinde hatalar var.(Şebeke Şalteri Q2 olacak.vs.) Puan=12
bu açıklama ne demek hangi sembole ne isim vermek projecinin isteğine kalmış bir şey tabi standartları bozmayacak şekilde (termik manyetik şalterin q olacağı gibi) Değerlendirmeniz yanlış yada başka bir projeye gre değerlendirme yapıyorsunuz.

C4:1. Güc kontaktörleri kumandada gözükmüyor. Puan=0
Bu cevap test edildi ve çalıştırıldı.Bu cevabada yanlış diyemezsiniz.
Yada siz dosyayı çevirirken hatalar var oluşan projede.Ben başka başka bilgisayarlarda çevirdiğim projeyi açtım ve sorunsuz hatasız açıldı.
Sizin oluşturmalarınızda hatalar var.Değerlendirmenizi kabul etmiyorum.

C5:1. Motor sembolü cift devirli motor sembolu olmalı. Puan=0
2. Kontak referansları hat

1.Motor sembolu yanlış kullanılmış haklısınız.Ama kullandığım sembol ile çift devirli sembol arasında şekilden başka bir değişiklik yok yani bağlantı uçları doğru.Bu sebepten soru yanlış deniliyorsa ok.
2.Kontak referanslarında hata yok sizin çevirmenizden kaynaklanana hata varsa bunu bilemem.

Şimdi cevapların size gönderildiği tarihte pdf dosyasınıda size gönderdim.
Forum sitemizin yöneticileri izin verirse cevapları diğer forum arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Ödülde değişiklik istemiyorum.Emeğe saygı istiyorum.
Cevapları yarışma başlığı altından dosyayı indirerek alabilir.
Dosya şifresi:
icniketemha

Tabi engelleme olmaz ise.

Saygılarımla
 

Sn.Life2834;

Göndermiş olduğunuz EKTS doğru çalışmakta ancak proje dosyanızdaki 4. cevapta bir kontak ismi eksik olmasından dolayı proje sayfasındaki devrenin çalışması mümkün değildir.

Q2 olayına gelince de, hem şebeke hem de jeneratör kontaktörlerinin girişlerindeki korumaların referans numaraları aynıdır. biri Q2, diğeri Q3 olmalıydı.

Başarılarınızın devamını bekleriz

Not: Ayrıca Yarışma sonuçlarını yorumlarını yapan ekip tamamen profesyonel insanlardan oluşmaktadır.
 


Sayın Tossun2008.

Cofaso proğramını kulananlar bilirki bir kontağın x ekseninde soluna gelen kontakla aynı isimde ise o kontağa siz manule isim atasanızda otomatik numaralama işleminde ismini siler buda şu demek.Solundaki ilk kontak ile aynı isimde bunu sizde proğramda denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Dolayısıyla proğramın nasıl çalıştığını mantığını bilmeyen bir arkadaşımız profosyonel sayılamaz.En azında kumanda bilgisi devre takibi süper olsada burada proğramın çalışma mantığınıda bilmeniz gerekir.Bu projeciden kaynaklanan bir hata değil proğramdan kaynaklanan bir hatadır.

Dolayısıyla bu soruyu yanlış kabul edip 30 puan yok kabul edemezsiniz.

Q2 OLAYINA GELİNCE PDF DOSYASINA BAKARSANIZ.ŞEBEKE Q1
GENERATOR Q2 OLDUĞUNU GRECEKSİNİZ.


Bilgilerinize.

Saygılarımla.
 
Mert Bılgı Islem Calısanlarını Fuar Calısmaları Nedenıyle Yarısma Sonucları 20 Ocak Tarıhınde Acıklanacaktır




arkadaşlar ben bu yarışmanın nıcın 20 ocağa ertelendıgını anlamadım
15 ocak tarıhınde mert bılgı ışlem çalışanlarının fuar çalışmaları nedenıyle yarısma 20 ocak tarıhıne ertelendı dıye gunlerce forum sayfasında duyuru yazısı gecıyordu. sımdıde saglık sorunları denılmıs hangısını dıkkate alalım. lıfe_2834 arkadasıma katılıyorum konuları kılıtlemeyın lutfen

yarısma konusunda dıger katılımcı arkdasların sıfresı neden yayınlnmadı. cızılen projelere bakamıyorum
 
sayın soycul

ilk olarak yarışma sonuçları 15 ocakta açıklanacak denildi, doğrudur. 15 ocak tarihine kadar mert bilgi işlem projeleri inceledi ve bize gönderdi. forum yöneticileri olarak da bizimde kontrol etmemiz gerektiğini düşünerek ayın 20 sinde açıklamaya karar verdik. bu sırada projeleri inceleyen toosun2008 adlı yöneticimizin sağlık sorunları vardı ve ben ana sayfadaki duyuruda bunun yerine fuar çalışmalarından dolayı ayın 20sine ertelenmiştir diye duyuru yayınladım. hangisini dikkate almanız gerektiğine siz karar verin artık. ayrıca polemik olmayan hiç bir konuyu bugüne kadar kapatmadık, kapatmıyoruz.
 
Ayrıca değerlendirmeyi yapan Sayın tossun2008 ciddi bir rahatsızlık geçirmesi nedeniyle yarışma sonuçlarını sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek için bizden ek süre talep etti. Yönetim olarak tam olarak iyileşip sonuçları değerlendirebilmesi için Sayın tossun2008'e 5 gün ek süre verdik. Bu konudaki yanlış anlaşılmalar için üyelerimizden ve Mert Bilgi İşlemden özür diliyoruz.

Ancak siz ne zannediyorsunuz biz kendi tanıdıklarımıza mı ödül veriyoruz? Kusura bakmayın ama kimse babamızın oğlu değil. Yarışmaya verdiğiniz cevaplar Mert Bilgi İşlem'e de gönderiliyor. Ayrıca yarışmaya gelen tüm cevapları da yayınlayacağız. Biz her şekilde yarışmanın tarafsızlığını ispat edebiliriz. Yine de Kontrolkalemi.com yönetimine güvenmeyenler yeni düzenlenecek olan yarışmaya katılmayabilirler. Bu kadar iyi niyetle düzenlenen bir yarışmayı bile lütfen provake etmeyin.
 

Kimseyi tanıdığınıza ödül veriyorsunuz diye forum yöneticilerini yargılamıyor.Kimsede illa dül alıcam diye yarışmaya katılmıyor.
Benim savunduğum benim projemde değerlendirmede hatalar var diyorum.İnceleyen arkadaşlar gibi forumdaki bir çok insan proje alanında profosyonel insanlar.
Aynı şekilde çizim gönderen insanlarda profosyonel olabilir konusunda.
Tekrar sylüyorum değerlendirmelerde hatalar var.Profosyonel olsada değerlendiren arkadaş bir insan hasta olabilir ,yorgun olabilir.
Size dikkate alırsanız bir önerim olacak siz bir puanlama yaptınız projelerin şifrelerini verin profosyonel dediğimiz insanların incelemesinede izin verin forum yönetimi olarak.Birde forum kullanıcıları incelesin.
 

sayin life_2834 bu forumun en sabirli uyesi ve yoneticisi olarak benim bile sabrimi deniyorsunuz anlasilan.sayin azrailin mesajini ya hic okumadiniz yada okudunuz ise anlamadiniz.sayin azrail verilen cevaplarin tumumun yayinlanacagini yazmasina ragmen yine siz israrla yayinlayin diyorsunuz.bu nedenle sizin iyi niyetli olmadiginizi dusunuyorum.ama umarim yaniliyorumdur hakkinizda
 


Evet Yanılıyorsunuz.
Acaba ne gibi bir art niyetim olabilir?

Özgürce fikirlerimi beyan ederim diyordum ama yanılmışım.
Projeleri inceleyen arkadaşın bu işi iyi bildiğini düşünmüyor ve yanlışlarla dolu bir proje yarışması olduğunu söylüyorum.

Konuşacak bir şey kalmadı zaten kaybedilen bir güvenden sonra daha fazla polimiğe gerek yok.

Saygılarımla.
 
sayin life art niyetim yok diyorsunuz fakat sayin azrail duzenlenen yarismada verilen cevaplari forumda yayinlayacagiz vede herkes tarafindan gorulecek demesine ragmen cevaplarin siz hala israrla cevaplari yayinlayin diyorsunuz.ya mesaji tam okumadiniz yada anlamadiniz bunun baskada aciklamasi anca bir art niyet olur.ben siz ilk uyari mesajinizda konu ile ilgili hemen harekete gecerek gerekli inceleme vede duzeltmeleri yapmama ragmen boyle dusunmeye sizin davranislariniz itiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…