400 kva trafo hücresi için belli başlı malzeme ve ekipmanlar nelerdir ?

boyle garip mesajları gorunce cevap yazma ihtiyacı duydum.100-160-250-400 kva monoblok içine neden konmazmış?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
boyle garip mesajları gorunce cevap yazma ihtiyacı duydum.100-160-250-400 kva monoblok içine neden konmazmış?

Saygıdeğer ordinaryüs ibrahim bey ,ben kösk derim sen anla ağız alışkanlığı , bir 100 kva yı direk tipi olarak ve monoblok(köşk)olarak toplam fiaytını buraya yazmanızı sizden ricaediyorum .Saygılarımı sunarım efendim.
 
sy mehmet monoblok köşk 5,500 tl giriş vede çıkış hücresi 6000 tl gibi direk ise 1500 tl sen fiyattta la işi mukayese edersen belli koyaman :)

ABB TRAFO alaman sen niye çunkı çıkma trafolar var piyasada yarı fiyatına :)

ELEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Arkadaşlar ,Öncelikle konuyu açan arkadaş çok net değil,
Kullanacagımız trafonun gücünü yazmış, Fakat bu trafo yağlı trafomu yoksa kuru trafomu? Lütfen bu detayları da yazalım.Kuru trafo ise Öncelikle bunun için havalandırma hesabı yapılması lazım.Hücre imal eden firmalara bunun hesabını trafo imalatçısının vermesi lazım.Birde koruma sınıfı ne olmalı ,bu da müşteri şartnamesinde imalatçıdan özel olarak istenmeketedir.
Her trafo için , müşteri kendi isteği dogrultusunda koruma hücresi isteyebilir, ve bu hücreler İP ve IK sınıflarına göre imal edilir.
Lütfen yardım isterken sorunuzu net yazınız ,Bu konuda net olursanız arkadaşlar arasındaki çelişkilerde kalkar.
 
İbrahim kardeşim konulmazmı konulur , ama gereksiz olur . Çok özel durumlar hariç ,ben yük altında kademe değiştiricili 250 kva gördüm trafonun fiyatı 7500 liraydı ozaman kademe değiştirici 30000 liraydı ,Toplam 37500 lira yani =5 adet 250 kva trafo demek oluyor .Ama müşteri için o gerekliydi yapıldı , simdi çok özel bir durum olmadığı sürece ne gerek var güzel kardeşim bana mantıklı bi açıklama yapabilirmisin arada en azından 5000 lira oynamazmı direk tipi olmasıyla .Yani bence israftır gereksizdir.
 
ben hiç bir zaman cok lüks olsun diyipte fazladan para harcayan fabrika sahibi biri görmedim en ucuz olsunda nasıl olursa olsun diyen fabrikatörler benim gördüklerim hep hatta geçenlerde bedava yapın diyende vardı adamlar cıkma trafo soruyorlar bide gülermisin aglarmısın yani işin özü elektrik işini adamlar cebinden cöpe atılan para gibi görüyorlar bildiginiz üzere bazı e.m.b lerde trafo yaparsın idareye devredersin iş sahipleri bunu duyduklarındada krize giriyorlar :D
 
sy mehmet monoblok köşk 5,500 tl giriş vede çıkış hücresi 6000 tl gibi direk ise 1500 tl sen fiyattta la işi mukayese edersen belli koyaman :)

ABB TRAFO alaman sen niye çunkı çıkma trafolar var piyasada yarı fiyatına :)

iyi mal herzaman iyi paradır trafo kullnılacağı yerde sürekli kullanılacak ise yeni bir trafo almak iyidir sonuçta çıkma trafo dışından iyi görünebilir,iyi gözükür hale gelmeside bikaç conta ve buşinge patlar.ama çıkma trafonun nekadar elektriksel darbeye maruz kaldığını, yağının ne durumda olduğunu test yapma imkanlarınız yok ise bilemezzsiniz.
 
sy mehmet ist dikkatinizi çekerim konu gereklimi gereksizmi degıl konu 400 kva trafo monoblok köşke konulabilirmi olaya bu şekilde bakalım soru soran arkadaşın kafasında çelişkili ifade oluşturmuyalım konuya verilecek cevap neticede şudur;
400 KVA TRAFO monoblok köşk içine konulabilir ama durum vede ortama bakarak bunu değerlendirmek gerekir.Olaki görsellik vede bi zorunluluk yoksa direge koymak ekonomiktir.
yani sol kulağı sağ elle tutmaya gerek yok.
 
gecenlerde bende oyle bir tesisle karsılastım 400 kva monoblok.ama akım trafosunu 20/5 koymustu firma..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,278
Mesajlar
924,943
Kullanıcılar
451,703
Son üye
hasimirci

Yeni konular

Geri
Üst