Erdem
Paylaşımcı üye
Daha önceden haftalarca uğraşarak bu işaretleri elle çözmüştüm.
Hatta hiç kütüphane kullanmadan uzaktan kumandalı prizleri kontrol edebiliyordum. Sonra yazdığım yazılım uçmuş bir şekilde.
Biz o kadar uğraştık. Arkadaşın bir tanesi bir kütüphane yazmış saniyesinde işaretleri çözüyor. Hatta elle çözdüğüm işaretlerle karşılaştırdım. Aynısı ..
https://github.com/sui77/rc-switch/
Merak ediyorsanız kütüphaneyi kimin yazdığına bakabilirsiniz.
Daha sonra VirtualWire ve RadioHead kütüphanelerini kullandım.
Ama sorun şu ki sırayla "bir" "iki" "üç" verilerini gönderiyorum. Alıcı tarafında bir süre gösteriliyor ama anlaşıldığına göre bazı veriler iletilmiyor. Yani alıcı tarafında bazen "bir" "üç" diye bir çıktı alıyorum.
Anten uzunluğunu 17.3 santim olarak ayarladım. Daha önce yaptığım antene baktım. Kalın bir bakır telden sarmal olarak yapmışım. Uzunluğunu da hatırlayamadım.
Çözüm olarak aklıma, bir çift alıcı verici daha eklemek geldi.
Emektar devreyi kurdum. Audacity ile işaretler.
Bu da Digilent'in Waveforms yazılımı ile RF ASK işaretleri.
Bu Spectrogram olayını çözemedim. Çok ilginç.
Hatta hiç kütüphane kullanmadan uzaktan kumandalı prizleri kontrol edebiliyordum. Sonra yazdığım yazılım uçmuş bir şekilde.
Biz o kadar uğraştık. Arkadaşın bir tanesi bir kütüphane yazmış saniyesinde işaretleri çözüyor. Hatta elle çözdüğüm işaretlerle karşılaştırdım. Aynısı ..
https://github.com/sui77/rc-switch/
Merak ediyorsanız kütüphaneyi kimin yazdığına bakabilirsiniz.
Daha sonra VirtualWire ve RadioHead kütüphanelerini kullandım.
Ama sorun şu ki sırayla "bir" "iki" "üç" verilerini gönderiyorum. Alıcı tarafında bir süre gösteriliyor ama anlaşıldığına göre bazı veriler iletilmiyor. Yani alıcı tarafında bazen "bir" "üç" diye bir çıktı alıyorum.
Anten uzunluğunu 17.3 santim olarak ayarladım. Daha önce yaptığım antene baktım. Kalın bir bakır telden sarmal olarak yapmışım. Uzunluğunu da hatırlayamadım.
Çözüm olarak aklıma, bir çift alıcı verici daha eklemek geldi.
Emektar devreyi kurdum. Audacity ile işaretler.
Bu da Digilent'in Waveforms yazılımı ile RF ASK işaretleri.
Bu Spectrogram olayını çözemedim. Çok ilginç.