DeliFizikci
Üye
Yorumunuz için teşekkürler . Malesef uzun tip, kapalı devreler. Sadece bağlantı uçları açık.Rezistanslar tüp vb. kapalı tip değilse üçünü de eşit olarak %10 boylarını kısaltıp , 380V a üçgen bağlayabilirsiniz.
Uygun değerde termostat ile koruma sağlanabilir, kolaylıklar.
Eskisi 380 V 6 kWEskilerin gücü kaç kw?
380 volt eskiler de 6 kw güçte ise geç ısınır.
380 ler daha küçük güçte ise 440v 6 kw ısıtıcılar işinizi 380v altında da görecektir. Satıcı eski ürünü dengeleyecek bir ürün vermiş olabilir.
Eskilerin gücü kaç kw?
380 volt eskiler de 6 kw güçte ise geç ısınır.
380 ler daha küçük g
Buhar kazanında bir şamandıra ve termostat yok malesef. Aslında ihtiyaç da yok. Çünkü normal şartlarda kapalı devre bir buhar sistemi. İçindeki su yıllarca kullanılır. Zaten şamandıra koyacak kadar bir alanı da yok. Hepi topu 3 lt su alıyor Buharın amacı kaynatma kazanının ısı alan yüzey alanını artırarak daha verimli ve hızlı ısınma sağlamak. U şeklinde bir kazan düşünün tencere misali, içinde de kimyasal var. Isınıyor, izole haldeki iç kazandaki kimyasalı kaynatiyor, kaynamaya bağlı iç kazanın basıncı 1.2 barı geçtiğinde valf buhar haldeki kimyasalı soğutma sistemine göndererek damitim sağlıyor .Isıtıcı ve 4 bar basıncı anlıyamadım.
Kazana, buhar kazanlarındaki, su tedarik şamandırasından monte edebilirsiniz. Aslındai var olduguna inanmak istiyorum.
Su, 90 derecede buhar olur. Sız 4 bar basıncı nasıl kontrol edıyorsunuz. Su sıcaklıgını kontrol eden termostat kaç dereceye ayarlı, 4 bar dediğine göre, 140 derece civarı olmalı.
Tedarikçinizden, rezıstansların, yıldız veya üçgenmi baglandıgını tekrar öğrenin. Bilmedenb şöyle baglayın demek afaki olur. Eskı rezıstansları nasıl bağlıyorsanız, bunuda aynı şekılde baglayın derim. Neticede, tedarikçiniz ile uzun zamandır çalışıyor olmalı. Sizin ihtiyacınızı iyi biliyordur. 440 voly bizim ülke standardında değil. Ya özel ımalat idi elinde kaldı size acilen yolladı yada ithal malıdır. Eskılerı nasıl baglıyorsanız bunuda öyle baglayın.
Sadece zaman olarak ayarlı ısıya bıraz geç ulaşır.
Varsa , rezıstansların resmini ekleyin.. Üzerinde etıket bilgisi varsa. Elemanlar, komple montremi edilmiş. yoksa tek tek 3 veya daha fazla elemanmı ?
Sorunum tam olarak imzanizda yazan şey. Teoride olması gerek ama pratik beni bitirdi ...Yeni ısıtıcı yaklaşık 4,5 kw güçte çalışıyor.
%25 daha az güç üretiyor.
Sorun olması normal.
5 kw rezistans 4,5 kw'da çalışana göre çok fark etmeyecektir diye düşünüyorum.
Madem söküp takma uzun sürüyor, sökmeden önce bir daha düşün0n.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?