Sanırım distilasyon yapıyorsunuz,bu mantıkla çalışan kuru temizleme makinaları var kimyasal temizlik malzemesini ayrıştırıp defalarca kullanıyor(bir süre Türkiye aynı mantıkla farklı şekilde çalışan makineye servis verdim)bu makinelerde sanırım şamandıra kullanıyorlar sıvı eksilmesini kontrol için(rezistans devreden çıkıyor)tabi istenen 4 bar basıncı ölçen basınç şalterlerine bağlı olarak ,rezistansları yeniden yaptırmak da çözüm tabi .Kolay gelsin.
Şu anda uğraştığım da Böwe F serisi.
440 V sorununu çözdüm ama termostat olayını hala çözemedim. Geçici olarak idare edeceğim. Şimdilik her kullanımda su seviyesini kontrol edeceğim. Kazan sağlam, buharı kaçırdığını düşündüğüm bağlantıları tekrar elden geçirdim.
Kendi termostatini aktif edecek bir şema kuracağım müsait zamanda. Devre dışı bıraktıkları termostati yuvasına bagladigimda malesef çok erken devreye girdiğinden damıtma yapamıyorum.
Konudan alakasız, hazır girismisken diye başlayıp uzun zamandır aklımda bulunan ama ugrasamadigim intercooler sistemini ekleyerek damıtma hızımı da neredeyse 2 katına çıkardım. Bu elektrik fiyatları ile ilaç gibi gelecek diye düşünüyorum.
Cevap veren herkese teşekkürler.
@arkaplan ustaya katılıyorum. Yanlış işi doğrultmaya zorluyorsunuz! Bir kere 380v'luk rezistans sipariş ettiğinize göre 440v rezistans ne alaka? Böyle bir standart var mı bilmiyorum. Ayrıca sürekli rezistanslar yanıyorsa kazan içine, rezistansların üzerine belli sıcaklıkta devreyi kesmek için bir termostat koymanız gerekiyordu. Muhtemelen rezistanslar gereğinden fazla ısındıklarından yanıyorlardır.
Söylediklerinizin farkındayım, sistemi tasarlayan da, türlü türlü sacma sapan sözde ustaliklar yaparak sabote eden de ben değilim.
Almanlar 40 sene evvel koruma devreleri tasarlamislar mis gibi makina yapmışlar, bizimkiler de her arizalanip korumaya geçtiğinde çalıştırmak için bir devreyi iptal etmişler.
Misal çok güzel bir özelliği var(mış), kaynatma işlemini başlatmak için rezistaslari çalıştırdığınızda soğutma devirdaiminden yeterli basınçta su geçmiyorsa makina kendini kitleyip zır zır ötüyor (Muş). Şimdi ise koruma sistemi, benim sağa sola yapıştırdığım notlar
Revizyon yaptırayım desem hakkının 10 katı para istiyor piyasadakiler.
Dükkanım büyük olsa imalata bile geçerim de yer yok işte. Yıllarca motosiklet teknisyenliği yaptım, bunlar ne ki...
Geçmiş olsun .
Tedarikcim 380 yerine 440 volt 6kw rezistans yollamış
Geri almasını istemeliydiniz .
Siz yanlış sipariş istesenizde
Kabullenmek ve bu ürünleri 2 el satış ( ürün montajı şeklidir )
Zararın neresinden dönersen kardır .
Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider .
Kusura bakmayın .
Bu tip çözüm ayarsanız kar edeceğiniz zarar edersiniz .
Çözüm : Çok acil ise
Kullandığınız üründen pahalı veya ext pahalı tedarik etmeye çalışmanız .
Yedek yok bahane değil ? bence .
Acil durumlar projesi hazırlamanız !!!
Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalın .
Geri alması için 3 kere yolladım hatta yanında yeni siparişler de verdim caz yapmasın diye, bugün siparişlerde birlikte tekrar geri yolladı. Müsait zamanda bizzat giderek ... Neyse... Monte edecek uygun bir yer buluruz. Benim makinaya monte olmuyor, o kesin.
Yedeklerim vardı, Herhangi bir parça ihtiyacım oldugunda her zaman en az 2 adet sipariş ederim. Ama bu sefer beklenmedik şekilde üst üste arıza yaşadım. Neyse ki bir şekilde tedarik edip çözdüm.
Dediğiniz doğru, sanayide çok sevdiğim bir söz vardır, "uydurma tarak, saç bozar "
ama bazen uydurma taraklara mahkum olabiliyor insan.
Yoksa yaptığı kablo bağlantısını bile makaronla izole etmeden rahat edemeyen biriyimdir ama şartlar da zorlayabilir bazen
Yorumunuz için teşekkürler