45kv makine için sayaç bağlantısı

nefret34

Üye
Katılım
25 Tem 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
40
slm arkadaşlar herkeze kolay gelsin benim çalıştığım şantiyede yaklaşık olarak 45 kv lık 2 adet makinem war dolayısıyla bunları beslemem gerek kablo kalın ve benimde bu makinlerin ne kadar elktrik tükettiğini görmem için sayaç bağlama gerekiyo bana bu konuda acil bi şekilde yardım lazım şimdiden herkese tşkrler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tek sayaçta iki maiknayıda mı görceksniz yoksa her makinaya ayrı sayaç mı?
 
her makinaya ayrı sayaç konulacak
 
Makinelerin özelliği nedir? Ağırlıklı yük motor mu ısıtıcı özellikli mi?
Makinelerin her birisi 45'er kW ise bunlara ayrı ayrı birer adet 100A'lik aktif-reaktif-kapasitif sayaç bağlayabilirsin. Bu sayaç direkt sayaçtır. akım trafosu istemez.
Bağlantısı da basittir. Fazları girersin çıkarsın, yüke gidersin. Yani Rgiriş-Rçıkış, Sgiriş-Sçıkış, Tgiriş-Tçıkış, son iki klemenste nötr bağlantısı içindir. Sadece girmen bile yeterli.
Makel marka sayaç modeli: T300KMY2221
Köhler marka sayaç modeli: AEL.TF.02

Kablo kalınlığı nedir acaba? Makel sayaca en fazla 25mm2 lik kablo bağlanabiliyor. Eğer ki kablo daha kaıln ise o zaman akım trafolu sayaç bağlaman gerekli.
 
sayın genç arkadaş makinanın gücü motor gücü ağırlıklı ise uzun süreli demarajda kalması gibi durum varsa mesala 15 saniye o zaman akım trafosuz sayaç üzerinden 100 a den fazla geçeceği belli sayacımız patlamazmı ?
 
Birkaç saniyelik demeraj etkilemez sayacı. Ama dediğiniz gibi 15 saniyelik demerajlar hem sayaca hem tesise hem de şebekeye olumsuzluklar getirir. Bu durumda sadece sayacı akım trafolu yapmakla da bitmez iş. Motor besleme kabloları da ona göre seçilmeli.
 
makinelerde ağırlıklı motor var ısıtıcı yok motorların kaç kv olduklarını yazardım ama etiket üzerinde çimento olduğundan okunmuyor. bu makinelerin olduğu şantiyede ilk defa çalışacam bildiğim kadarıyla surekli olarak 2 ad motor çalışıyo sonrasında 3. olarak bi su motoru ve son olarakta 5.5 kv lık konveyr motoruu dewreye giriyoo ama bu fazla çalışmıyo biras çalışıp duruyo bende 100a lik sayaç bağlıcam ama sayaçların zarar görmesinden korkuyom ama 100a fazla çekse şimdii çalışan makine bıçaklı sigortaların atması gerekmezmiydi. bunların besleme kablosu 3*150+70 lik bir kablo :)biras kalın ama mesafe uzun olduğu için bu çapta
 
kardeş hiç bişekilde akımtrafosuz sayacı tavsiye etmiyorum sana yarın birgün kısa devrelerin olacak motorun yanacak belki yüksek amperlerle muhatap olacaksın bilirsiniz bazen güvendğimiz koruma elemanları bize sırtını dönebliyor bu sebeble sayacına yazık olur iş ve zaman kaybı olur unutma kontrolsüz güç güç değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,214
Kullanıcılar
451,755
Son üye
ek1508

Yeni konular

Geri
Üst