Halil Oktay
Üye
Değerli ustalarım merhaba.Elektronikle amatör olarak ilgileniyorum araştırarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama çok fazla bilgimin olduğu söylenemez.Elimde Delta 48v 1.5a 13800 rpm bir fan var.Bu fanı kasamın işlemcisini soğutmak üzere almıştım.Yine bu fanı beslemek üzere Powerlux plx-60 olarak bilinen 28-48v 1300mA led sürücüsü aldım.Led sürücüsü fanı çalıştırıyor ama fan Elektrik süpürgesi gibi çok ses çıkarıyor.Elimdeki sürücüyü kullanarak bu fanı istediğim devirde nasıl kontrol edebilirim?
İnternetten 40v 10a pwm sürücü edindim.Edindiğim sürücü hem fanı kontrol edemedi hem de aşırı derecede ısındı bu yüzden geri iade etmek zorunda kaldım.Dc-dc converter kullanmayı düşünüyorum ama piyasada olanları 40v'tan fazla giriş gerilimi desteklemediği için elimdeki led sürücüsüyle kullanabileceğimden emin olamıyorum.Ek olarak led sürücüsünü multimetre ile ölçtüğümde 58v sonucunu görüyorum.
Herkese saygı ile selam ederim.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
İnternetten 40v 10a pwm sürücü edindim.Edindiğim sürücü hem fanı kontrol edemedi hem de aşırı derecede ısındı bu yüzden geri iade etmek zorunda kaldım.Dc-dc converter kullanmayı düşünüyorum ama piyasada olanları 40v'tan fazla giriş gerilimi desteklemediği için elimdeki led sürücüsüyle kullanabileceğimden emin olamıyorum.Ek olarak led sürücüsünü multimetre ile ölçtüğümde 58v sonucunu görüyorum.
Herkese saygı ile selam ederim.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.