4x2,5 kobloya sade faz verdiginde digerlerinde neden olur

güzel bir komedi sorusu elektrige yeni başlayan arkadaşlara sorsan daha güzel olurdu. genede güzeldi..
 
güzel bir komedi sorusu elektrige yeni başlayan arkadaşlara sorsan daha güzel olurdu. genede güzeldi..

Lütfen hor görmeyiniz. Arkadaşımız karşılaştığı bir sorunu bizimle paylaşmış. Zaten bu forumun amacıda bu. Bunda dalga geçecek bir durum göremiyorum.
 
Sayın faruk kartal demekki artık ne yapman gerekiyormuş, böyle sıkıntıların olduğu yerlerde blendajlı kablo kullanman gerekiyormuş. Dokun, elle bir şey olmaz diyen arkadaşlara hayret ediyorum. bugün ellersin indüksiyon gerilimi dersin, yarında 500 voltu falan ellersin indüksiyon olmadığını anlarsın ama çok geç olabilir. Evet bu iş böyle, kusura bakma biraz sert oldu ama dost acı söyler derler. Bu dediğim senin ve arkadaşlarının, orada çalışanların, ve işyerinin güvenliği için şart. Sakın dokunma. Hem bu şekilde ortaya çıkan indüksion gerilimi sensörleri lambaları hassas devreleri etkiler ve çok daha büyük sorunlar çıkarır. bizim görevimiz sorunu çözmek, sorunun parçası olmak değil kolay gelsin.
 
diğer faz görülen uçlara notr veya toprak ver sorun çözülür yani faz hangi kabloda diye karıştırmazsın diğer kabloların hiçbirindede faz gormezsin ve böylelikle yanlış bir bağlantı yapma riskin olmaz böyle yaparsan kolay gelsin....
 
arkadaşalar 220 volt nasıl o kadar yuksek voltaj oluşturabılıyor
 
manyetik alandan dolayı olma ihtimali çok yüksek benzeri bir olay birkaç kez bizimde başımıza geldi A.G dağıtım şebekesinde hat bakımı yapıyorduk yüksek gerilim ile ag. şebekesi aynı direkten gidiyordu trafonun şalteri indirdik ag. kısmına dokunduğumuzda elektiriğe çarpıldık hatta şalterin bozuk olduğundan şüphelendik trafonun ayırıcısını açtık sonuç değişmedi daha sonra yüksek gerilimi kesince voltaj sıfırlandı ölçü aleti ile ölçtüğümde 3 fazda 140-80-23 gibi voltaj okudum


Doğrudur, Y.G Enerji nakil hatlarına/kablolarına paralel giden uzun A.G iletkenleri/kabloları üzerinde Y.G. hattının manyetik alanından dolayı azda olsa bir gerilim indüklenir. Bu gerilim A.G kablo ve iletkenlerde düşük voltajlı ve tehlikesizdir. Fakat bu enerji kablosu Y.G iletiminde kullanılan cinsten ise kablonun enerjisi kesilmesine rağmen kablo üzerinde kapasitif olarak bir miktar gerilim kalır ki bu 500 V.'un üzerinde bir gerilimdir, belki temas halinde bir anlık şok yaratır ama yine de tehlikelidir. Bu yüzden bilhassa Y.G iletim hatları/kabloları üzerinde çalışma yapılacaksa önce hattın enerjisi kesilip aktif gerilimsiz bırakılır, sonra mutlaka ve mutlaka her iletken topraklanmadan temas edilmemelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,126
Mesajlar
933,361
Kullanıcılar
453,199
Son üye
mosmanali01

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst