Başlıkla biraz çeliştiği içim soruyorum, teyid edersenizHiçbir hoparlörü subwoofere bağlamasam bile direk on/off dan açıp enerjş verince cızırdama veya parazit başlıyor
"Hoparlör bağlı değilken" diyor.Çok fazla dinamik hareket yapan yüksek watt güçlü bas hoparlörlerin başına bazen böyle bir durum gelebi"lir.
Hocam şimdi 5+1 in Subwoofer kısmını düşünün PC kasası gibi sadede bass hoparlörü olan diğer tiz hoparlörleri bağlanmadan fişe takıyorum. On off kademesinden On konumuna getiriyorum kumanda ile açıyorım ve bass hoparlörden cızzzzz diye ses geliyor ben yanlış ifade kullandığımı sanmıyorum.Hoparlör açık devreyken yani hiçbir yere bağlı değilken yine de hop.'lerden bir cızırtı sesi gelmesi kesinlikle yanlış bir ifadedir, konuyu açan arkadaşın konuyu yeniden değerlendirip eksik veya yanlış bir ifadeyi kullanmışsa eğer geri dönüş yaparak bunu mutlaka düzeltmesi gerekir. Kolay gelsin.
kanka önce hoparlörü kabininden çıkar ve öyle çalıştır eğer cızırtı felan gelmiyorsa kabininde sorun var hoparlörün mıknatısı ısınır onda sorun olmaz sesi döndürüyor mıknatısta ısınması normal ilk kabinden çıkar öyle çalıştır eğer cızırtı yapmıyorsa kabinde bir şey cızırtı yaptırıyor hoparlöre kabine baktır eğer öylede yapıyorsa hoparlörün bobini tozlanmıştır sürtüyordur buda cızırtılı veriyordur sesleri veya bobini yanmıştırMerhabalar cevaplarınız için teşekkürler. Ürün premier marka 5+1 sinema sistemi. Sadece Subwoofer kısmında var sorun. Hoparlörleri bağlayınca 5 çıkışdan da des geliyor sanırım tiz veriyor sadece. Ancak bass hoparlörün kendisinden cızırdama geliyor. Ohm direncini ölçtüm fotoğraf atarım bass hoparlörün kendinde sorun olduğunu sanmıyorum. Ancak mıknatıs kısmı biraz ısınıyor gibi. Lehim yollarına baktım sorun göremedim birde 11 adet tip41c mofsetlere baktım npn transistör onlarda da sorun yok büyük kondansatörlerde de sorun yok benim bilgim bi yere kadar. Küçük yerde yaşıyorum bu işleri yapacak burada kimseler yok. Arızayı tespit edersem malzeme tedariği ve işçiliği basit benim için.
Hocam şimdi 5+1 in Subwoofer kısmını düşünün PC kasası gibi sadede bass hoparlörü olan diğer tiz hoparlörleri bağlanmadan fişe takıyorum. On off kademesinden On konumuna getiriyorum kumanda ile açıyorım ve bass hoparlörden cızzzzz diye ses geliyor ben yanlış ifade kullandığımı sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?