resimden ve yazdıgın kadarı ile harika bi iş çıkarmışsın (linkler ölmüş çalışmıyor) bende tam senin yaptığın şekilde cam yazmak istiyordum ancak solidcam için 5 eksen post bi türlü bulamadım. ve tezgah hareketlerini spindle motor kafası ve kolonların hareketini nasıl bi yol izleyerek yaptın çok merak ediyorum (meraktan ziyade yaptığım iş icabı öğrenmek zorundayım)Ekde 50 mm yarıcaplı yarım kurenın 5 eksen G codu, Okuma marka tezgah ile similasyonu (table to table ), bırde sızın tasarladıgınız 5 eksen seklıyle sımılasyonu var bu tip makınalara Head To Head denılır, fikir vermesı acısından hazırladım, ısınıze yarar umarım..
G codu Standart fanuc 5x post ile aldım, test edılmemıs bir post .. G code ıncelersenız x-y-z harıcınde c-b eksen lerının acısal degerlerını goreceksınız..
resimden ve yazdıgın kadarı ile harika bi iş çıkarmışsın (linkler ölmüş çalışmıyor) bende tam senin yaptığın şekilde cam yazmak istiyordum ancak solidcam için 5 eksen post bi türlü bulamadım. ve tezgah hareketlerini spindle motor kafası ve kolonların hareketini nasıl bi yol izleyerek yaptın çok merak ediyorum (meraktan ziyade yaptığım iş icabı öğrenmek zorundayım)