Değerli dostlar, ters bağlantı nedeni ile arızalandı. Fotoğraflarda anlatmaya çalıştım, Elektronik konusunda zayıfım. İşaretlenen parçalar sökülüp ölçüldü. Orjinal mosfet hem pahalı hemde türkiyede yok. ucuz olan bir modelin bir kaç adet mosfeti bir araya getirip bu değerlere ulaşabilir miyim? ayrıca 1ro smd direnc yerine elimde var olan 1ohm normal direnc koyarsam olur mu?
yardımcı olabilir misiniz?
güzel insan, bir tavsiyede bulundum, yahu "bu adam ne diyor" diye bir arama yapsaydınız. üstelik acemiyim demişsiniz. iki kere arama yapmanız gerekirdi.
evet 220 volt akkor flaman tungsten lambayı AC girişe seri olarak giriyoruz/ekliyoruz/bağlıyoruz ve 220 veriyoruz. eğer lamba yanarsa sistemde bir arıza var demektir ve taktığımız yeni parçalar yanmadan/patlamadan enerjiyi kesip sistemi tekrar kontrol etmeliyiz. seri lamba arızayı söyler ama yerini göstermez. arızalı sistemin çalışmasına engel olur.
anladim. yani diyorsun ki, giris kismina notr veya faz kismina baglanacak. devre tamamlandigi icin lamba yanacak. artik benim icin gec tabi, ama benim gibi acemi birine denk gelebilir bu konu. tesekkur ederim.
Seri lamba bağlama en son iş.
Cihazda hala kısa deve var.
Köprü diyot ve shottky leri kontrol edin.
Mosfet arızalandı ise, pwm çip kesin arızalı dir.
İş / masraf büyüdü.
Kolay gelsin.