eeeadayi
Üye
Herkese merhaba. EEE 1.Sınıf öğrencisiyim. Hoca Digital Design dersinde 555IC ve Flip-flop'u araştırmamızı söyledi. Ben de araştırmalara IC'nin açılımına bakarak işe başladım.(Integrated circuit) yani entegre devreymiş.555 entegresi birçok şey için kullanılıyormuş.Osilasyon,zaman gecikmesi ve darbe sinyali yaratmak için kullanılabilecek kararlı bir tümleşik devreymiş(büyük oranda zamanlama için kullanılıyor anladığım).Sekiz tana bacağı varmış.Sonra Flip-Flop'u google ladım.Ve parmak arası terlik görselleriyle karşılaştım. ) Daha detaylı araştırdığımda Flip-Flop'ların lojik kapılar ile oluşturulan bellek elemanları olduğunu öğrendim.Girişine uygulanan sinyal değişmedikçe çıkış da değişmiyormuş.Zamanlama palsi varmış.Giriş sinyaline göre çıkış ya 0 yada 1 oluyormuş.0 off, 1 on diyebiliriz.Birden çok flip-flop çeşidi varmış.R-S tip,J-K tipi, D tipi,T tipi.Bir kaç youtube videosu izledim ledin biri yanarken diğeri sönüyor.Buda 1,0 yani on off talimatları ile gerçekleşiyor galiba. Beni bilgilendirirseniz sevinirim işin içinden çıkamıyorum ......