Pomenloe
Üye
İyi forumlar herkese.
Benim şöyle bir problemim var ve çözemiyorum, datasheet okuma konusunda iyi değilim kendimi geliştirmem gerekli biliyorum, tavsiyelerinize de açığım elbette.
Soruma geleyim,
Resmini atmış olduğum devre 5V girişi 12V olarak çıkıştaki yükü beslemesiini amaçladım. Yük yerine farklı bir değer koyduğumuzda bu sefer sistem kendisini şarj ya da deşarj edip istenen 12V aralığında tutmasını hedefledim.
Ama şöyle bir şeyi es geçtim, Opampları ideal olarak kullandım ve grafiğim gayet güzel bir sonuç vermekte...
Gel gelelim Herhangi bir opamp'ı taktığımda aldığım sonuç:

Gördüğünüz gibi alabildiğine gidiyor voltaj yukarı maalesef...
Yani sorun optandan olduğuna hemfikirim, bu devreyi ideale en yakın olarak nasıl düzenlerim ?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
(Bilerek NE555 gibi entegreler kullanmadım, saf olarak sistemin nasıl çalıştığını merak ettiğimden)
Benim şöyle bir problemim var ve çözemiyorum, datasheet okuma konusunda iyi değilim kendimi geliştirmem gerekli biliyorum, tavsiyelerinize de açığım elbette.
Soruma geleyim,
Resmini atmış olduğum devre 5V girişi 12V olarak çıkıştaki yükü beslemesiini amaçladım. Yük yerine farklı bir değer koyduğumuzda bu sefer sistem kendisini şarj ya da deşarj edip istenen 12V aralığında tutmasını hedefledim.Ama şöyle bir şeyi es geçtim, Opampları ideal olarak kullandım ve grafiğim gayet güzel bir sonuç vermekte...
Gel gelelim Herhangi bir opamp'ı taktığımda aldığım sonuç:

Gördüğünüz gibi alabildiğine gidiyor voltaj yukarı maalesef...
Yani sorun optandan olduğuna hemfikirim, bu devreyi ideale en yakın olarak nasıl düzenlerim ?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
(Bilerek NE555 gibi entegreler kullanmadım, saf olarak sistemin nasıl çalıştığını merak ettiğimden)