is_system
Üye
Merhaba, elimde eski bir ışıldak var ve bataryası bitik. Bende bunu artık batarya dan bağımsız bowerbank ile çalıştırmak kampta kullanmak istiyorum. İçini söküp bataryasına baktığımda üzerinde her hangi bir volt değeri, hatta hiç bir şey yazmıyor. Bu ışıldağın aynısından bir tane daha var ve çalışır durumda. Bende çalışanı söküp bataryasının gücünü ölçtüm. 4,19v güç veriyordu. Full şarjda 4,5v olabilir diye düşündüm.
Powerbank besleme gücüde 5v olduğu için direk usb den beslediğimde ışıldağın ledleri sinyal verir gibi yanıp yanıp sönmeye başladı. Voltaj yüksek geldiği için sanırım.
Ben ışıldağın içine ne yapabilirim ki; usb ile beslenir yapabileyim? 5v gelen voltajı 4,5v 'a düşürebilir miyim? sorunum voltaj farkı mıdır gerçektende onuda bilmiyorum.
Not: ışıldakta düşük ve yüksek ışık olarak iki kademesi var.
Powerbank besleme gücüde 5v olduğu için direk usb den beslediğimde ışıldağın ledleri sinyal verir gibi yanıp yanıp sönmeye başladı. Voltaj yüksek geldiği için sanırım.
Ben ışıldağın içine ne yapabilirim ki; usb ile beslenir yapabileyim? 5v gelen voltajı 4,5v 'a düşürebilir miyim? sorunum voltaj farkı mıdır gerçektende onuda bilmiyorum.
Not: ışıldakta düşük ve yüksek ışık olarak iki kademesi var.