5v Tetikleyici yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lolman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lolman

Üye
Merhaba. Oldukça basit bir işlem yapmak istiyorum . Röleye 5v verdiğimde diğer işlemi tetiklesin istiyorum . Rölenin diğer ucunda 12v adaptöre bağlanmış bir fan bulunuyor. Bir kaç yerde gördüm aynısını yapıyorum fakat bende işe yaramıyor acaba bağlantıda hata mı yapıyorum.

Usb den gelen +5v bacağını vcc bacağına. -5v bacağını Gnd bcağına bağladım.
Diğer bağlantılar görüldüğü gibi resimde işaretledim.

Görselde Fan ve 12v adaptörün + kısımları birbirine bağlı. Fan ve 12v adaptörün - kısımları ise rölede birleşiyor.
Ben röleye 5v elektrik verdiğim zaman bu röledeki bu - uçlar birşeşecek ve fan çalışacak. Fakat röleye elektrik verdiğimde hiçbir işlem olmuyor. Rölede hiç tık diye çalışma sesi gelmiyor. Farkı rölelerde de denedim.

66.webp

Görselde Multimetre ile baktığımda no ve com girişleri röleye 5v elektrik versem de vermesem de birbiriyle hiç buluşmuyor.
com ve nc girişleri de tam tersi sürekli olarak hepsi kısa devre olarak iletişim halinde duruyor

Screenshot_2.webp

Son düzenleme:
Bu tip modül röleler genelde 0 volt (LOW) ile tetiklenir!
Normal 5 volt bir röle ile birkaç lehimleme ile işinizi görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-05-09-56-04-155_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-04-05-09-56-04-155_com.android.chrome-edit.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 3
Bu tip modül röleler genelde 0 volt (LOW) ile tetiklenir!
Normal 5 volt bir röle ile birkaç lehimleme ile işinizi görebilirsiniz.
Kartsız olan rölelerde akım koruması vb şeyler bulunmuyor. Korumalı röle gerekiyor

Merhaba, geçici olarak modülün çıkış tarafını unutun. Modül girişine 5VDC uyguladığımız da röle çekmelidir. Mekanik bir ses duyulmalidir. Modül girişinde gerilim ölçülmelidir. 5VDC gelmesine rağmen röle çekmiyor ise;başka bir güç kaynağı ile 5VDC uygulayıp sonuca bakmak gerekir. Sorun sizin 5 V kaynağınız da mi yoksa modülden mi kaynaklanıyor. Sorunu teşhis edip ona göre çözüm üretilir.

Merhaba, geçici olarak modülün çıkış tarafını unutun. Modül girişine 5VDC uyguladığımız da röle çekmelidir. Mekanik bir ses duyulmalidir. Modül girişinde gerilim ölçülmelidir. 5VDC gelmesine rağmen röle çekmiyor ise;başka bir güç kaynağı ile 5VDC uygulayıp sonuca bakmak gerekir. Sorun sizin 5 V kaynağınız da mi yoksa modülden mi kaynaklanıyor. Sorunu teşhis edip ona göre çözüm üretilir.
5v tetikleyici 2 tane farklı marka aldım. ikisi de 5v farklı bir ürün. ikisindede röle tetiklenmiyor . Röle içinden bir ses gelmiyor. 5v olarak bilgisayar usb si ve powerbank ve 5v telefon adaptörü denedim. Her iki rölede de bir sonuç alamadım.
Mutlmetre ile baktığımda no ve com bacağı birleşmiyor. 5v elektrik verdiğimde rölede sadece kırmızı ışık yanıyor

Merhaba, kullandığınız modül detaylı resimleri ni paylasin. Muhtemelen besleme ve tetikleme istiyor olabilir. Marka model öğrenir sek, Hk araştırma yapıp bir şey söyleyebiliriz.

Merhaba, kullandığınız modül detaylı resimleri ni paylasin. Muhtemelen besleme ve tetikleme istiyor olabilir. Marka model öğrenir sek, Hk araştırma yapıp bir şey söyleyebiliriz.

1 adet bu röleden
https://www.robotistan.com/1-kanal-5v-role-karti-type-a

1 Kanal 5V Röle Kartı - USB Kontrollü Teknik Özellikleri:

• Boyut: 41 x 16 x 16 mm
  • Ağırlık: 12g
  • Besleme Gerilimi: 5V
  • Giriş Akımı: ≥ 300mA
  • Kontak Türü: NC / COM / NO
  • Maksimum anahtarlama voltajı: 250VAC / 30VDC
1-kanal-5v-role-karti-type-a-46934-11-B.webp

----------------------------------------------------------------
1 adet de bu röleden mevcut

https://tr.gnscomponent.com/relay-module/1-way-relay-module-5v-low-level-trigger.html

1 yollu röle modülü 5 V düşük seviye tetik

ürün tanıtımı

1. Bu modül güvenlik standartlarına uygundur ve kontrol alanı ve yük alanı izolasyon yuvalarına sahiptir;
2. Orijinal rölelerin kullanılması;
3. Güç ve röle hareket talimatlarıyla ışık kapalı, ışık kapalı;
4. Sinyal giriş ucunda bir sinyal olduğunda, ortak uç ve normalde açık uç açılacaktır;
5. bir mikroişlemci geliştirme kurulu modülü olarak kullanılabilir, ev aletleri kontrolü olarak kullanılabilir;
6. Kontrol DC veya AC sinyali, 220V AC yükü kontrol edebilirsiniz;
7. Normalde açık ve normalde kapalı bir temas var;
8. Mavi KF301 terminali kontrol hattına bağlanmak için daha uygundur.

Yüksek seviye ve düşük seviye tetikleme modlarının açıklaması
Yüksek seviye tetikleyici, sinyal giriş terminali ile VCC pozitif terminalinin kısa devresini tetiklemenin bir yolu olarak anlaşılabilecek olan sinyal giriş terminali ile toprak arasındaki voltajın tetikleme modunu belirtir;
Düşük seviyeli tetikleme, sinyal giriş terminali ile toprak arasındaki voltajın tetikleme modunu belirtir; bu, sinyal giriş terminalinin kısa devresini ve GND negatif terminalinin kısa devresini tetiklemenin bir yolu olarak anlaşılabilir.

Screenshot_14.webp

Artı uc VCC'ye, eksi uç GND ve IN grşine bağlanırsa, usb'ye bağlayınca doğrudan çekmesi gerekir.

Artı uc VCC'ye, eksi uç GND ve IN grşine bağlanırsa, usb'ye bağlayınca doğrudan çekmesi gerekir.

5v elektriği verdikten sonra bu ufak teli vcc ve in bacağına yada gnd ve in bacağına sırasıyla değdiriyorum hiçbir değişiklik olmuyor.
55.webp

Bu şekilde 5v çıkıyor bağlantımda sanırım bir hata yok. Daha sonra in yazan ucu vcc yada gnd ye bir tel ile değdiriyorum değişen birşey olmuyor.

Screenshot_16.webp

Multimetreyi kısa devre moduna alarak test ettiğimde bu şekilde teli lehimleme yaparsam oluyor ama bu sefer de röle amaçına uygun çalışmamış oluyor

22.webp

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,401
Kullanıcılar
459,310
Son üye
elektrokumru

Yeni konular

Geri